Impresszionista hangulatvideó az Aurevoir. zenekartól
március 20, 2016

Avagy hogyan mozgósítsd a testvéreidet, mikor stúdióba mész és klipet csinálsz.

Az első Aurevoir. stúdiófelvétel nem népdal feldolgozásból született, de hangulatában ezt próbálták visszaadni. Szövegéért Fejér Misi felel, míg a zenei alapot Agócs Marci hozta.

„Szövegileg az ‘Álommadár’ az a dal, amire ha nagyon akarjuk, mondhatjuk, hogy alter. Sokat hallgattam Kispált és nagyon tetszett, hogy sok szövegüknek nincs konkrét mondanivalója, de hangulata van a mondatoknak, szavaknak és ezzel jön át az üzenet. Az álommadár szövegével és hangszerelésével érzéseket próbáltunk átadni, különösebb történet vagy ideológia nélkül.”

A klipbeli rajzért Fejér Julcsi, a zenekar két tagjának nővére fele, míg az animálást maga Fejér Misi csinálta meg. A szöveg-kép kompozíció nem történetet mesél el, hanem hangulatokat fest le, impresszionista stílusban.

A számot metronóm nélkül egyben vette fel a zenekar, sőt a stúdióban még némi változtatásra is sor került, így került lejjebb fél hanggal az egész dal, aminek a hangzásával végül mindenki meg volt elégedve. És hogy a zenekar mennyire tudja megoldani házon belül a dolgokat, az mutatja, hogy a producerük, Fejér Simon volt, aki Deák Bill Gyula bandájában gitározott és jelenleg a Voodoo Papa Duoban játszik.