Kölcsönadott és soha viszont nem látott dolgok drámáját énekli meg Agata Angilella
június 15, 2020

Mindenkinek van legalább egy barátja, aki rendszeresen kér kölcsön tárgyakat, majd pedig rendszeresen elveszti/elfelejti ezeket a tárgyakat, melyeket a kezdetektől nyilvánvaló, hogy sosem látunk viszont. Legyen szó hajgumikról, könyvekről, ruhadarabokról vagy szívekről, mindenki vesztett már el ezt-azt az örökre kölcsönadott dolgok Narniájában. Ez a furcsa dimenzió ihlette Agata Angilella első magyar nyelvű dalát is, melyet nálunk hallhattok most először.

Agata ugyan még csak 18 éves, 2018-ban már megírta első dalát, a You and Me-t, melyet Kozma Norbert közreműködésével Demko Mátyás hangszerelt meg. Ezt követte pár hónappal később az In love with yourself, mely a Carson Coma-s Kun Bálint segédletével kapott hangszeres kíséretet. Agata emellett vokálosként többször is fellépett már a Carson Comával városszerte és több előadóval is kollaborált már felvételeken, most pedig egy új mérföldkőhöz érkezett zenei pályafutása.

Agata a következőket mesélte az Örökkölcsön című nóta születéséről:

„Az első két angol nyelvű számom megjelenése után egy csendesebb, építő időszak következett, és elkezdtem otthon rengeteg dalt írni, leginkább magyar nyelven. Mivel félig olasz vagyok apukám oldaláról, szerettem volna, hogy megértse a dalszövegeim, ezért olaszul is írogatni kezdtem. Az Örökkölcsön egyrészt azért különleges, mert az első magyar számom ami megjelenik, másrészt Berezvai Sára egy gyönyörű animációs klippel járult hozzá, aminek a hangulata eszméletlenül passzol a dalhoz és ezért nagyon közel áll hozzám.”

Kun Bálint hangszerelte ezt a dalt is, aminek nagyon örülök, mert nagyon jól tudunk együtt dolgozni, ezért gyorsan megy a közös munka! Szeretnék köszönetet mondani Lengyel Leventének (Fiúk), aki gitározott a felvételen és maximálisan eltalálta, hogy mire volt szükségem.”

A dal témája pedig nem kizárólag a notórius mindent kölcsönkérő-elhagyó barátok felmentése, inkább egy elvarázsolt elme önreflexiója:

„A dal szövege elég személyesre sikeredett, és legtöbbször erre is törekszem, hogy kicsit jobban megismerjenek a hallgatók, hogy ők is felismerjék magukat benne. Abban, hogy milyen, amikor valaki szétszórt, elfelejt dolgokat, mert a feje tele van olyan gondolatokkal, álmokkal, amik jobban lekötik. Ilyenkor nehéz odafigyelni a mindennapi dolgokra, pedig a mindennapi rutinok is lehetnek izgalmasak.”

A magyarnyelvű debütálás csak a kezdet, Agata az álmos-csendes tavasz után teljes erőbedobással készül belevágni a nyárba:

„A jövőre nézve nem titok, hogy össze fog állni az együttesem is és alig várjuk, hogy a nehéz vírushelyzet kipihenése által nyert erőt maximálisan arra fordítsuk, hogy minél több dallal meglepjünk titeket!”

Címkép: Nagy Borcsi