„A zenész tudja milyen az, ha végre nem róla van szó” – karácsonyi örömzene egy gyerekotthon lakóinak
december 30, 2018

A zene mindenkié-projekt harmadik happeningjén karácsony alkalmából leptük meg az Alföldi utcai otthon gyerkőceit. Kristoaf és a Carson Coma után ezúttal Ipolyi-Gáts Hunor (Mongoose Limit, Ex-Babel) hozta el gitárját és kiapadhatatlan feldolgozás listáját – pár csörgő kíséretében, amik néhány The Black Keys-szám esetében önálló életre is keltek a lelkes hallgatóságnál.

Meg kell hagyni, ezeknek a srácoknak vannak érdekes dalkéréseik, de nagyon szép volt látni, ahogy egy Radiohead ‘Karma Police’ szinte hipnotizálja őket, és még nem sokkal az érkezésünk előtt kapott karácsonyi ajándékaikat is hajlandóak voltak kis időre félretenni, vagy éppen megosztani velünk. A Fiatalok a Vidéki Értékek Megőrzéséért Egyesület jóvoltából pedig jelentős mennyiségű pizza is becsusszant az ünnepi menübe.

„Utcazenélni szoktam ilyenkor. Az is hasonló örömterjesztés, de ez kivételes volt most. (…) Ez egy olyan elfoglaltság, ami szerintem nemes. A zenész tudja milyen az, ha végre nem róla van szó, és az jó érzés. Örülök, hogy itt lehetek.” – meséli Hunor, aki nagyon jól bírta a kíváncsiságtól túlfűtött ‘kiképzést’.

  • Hogyha segíteni szeretnétek a videóban szereplő központ munkáját, ezt ruházat, különböző fejlesztő-, és társasjátékok, édességek adományozásával is megtehetitek – látogassátok meg honlapjukat a további információkért. Illetve, ha csatlakozni szeretnétek a zenés akcióhoz – akár helyszín ajánlásával, akár, mint zenész, írjatok nekünk a zene@keretblog.hu címre!