A hipszter mindenit!

Cikk

június 4, 2013

Biró Márton

179

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

A 2007-óta létező Alt-J együttesről nem lehet anélkül írni, hogy a nevük valamilyen úton-módon szóba ne kerüljön. Úgyhogy akinek Mac gépe van otthon, az készüljön, nagy trükk következik: ha az alt-j kombinációt ütjük le a billentyűzeten, az egy kis delta jelet ad. Ez a gyakorlatban egy háromszög, de a görög delta a matematikában változást jelent, és ez az együttes számára fontos szimbólum (ide mindenki gondoljon, amit akar). A leedsi fiúk a művészeti egyetemen találkoztak, és mikor először kezdtek együtt játszani, még magukat is meglepték. A közös munkájuk eredménye az An Awesome Wave, mely merész, kísérletező és egyedi.

Az elektronikus zenét folk és funk motívumokkal tarkító albumot a szakma is elismerte, tavaly elnyerték a Mercury Prize-t is. Sajnálatos módon úgy néz ki, hogy az idei fesztivál szezonban nálunk nem képviseltetik magukat, legközelebb Lengyelországban, a Heineken Open’er Fesztiválon lesznek láthatóak.

PLAYLISTEK