A belső konfrontálódásról szól Towpe új klipes dala
május 19, 2023

Új trekkel jelentkezik Towpe, azaz Dóczi Peti, aki a 2021-es Kikeltetőn a klubestekig jutott majd a Záróesten is fellépett. Peti 2021 elején kezdte el szólóprojektjét, és még ugyanezen év szeptemberében megjelent első, három és fél számból álló Bad influence-re keresztelt debüt EP-je, amivel részletesebben is foglalkoztunk itt a blogon. Nekem őszintén szólva akkor nem jött át annyira ez a szétcsúszós, lo-fi pop téma, ellenben a most megjelent, friss és ropogós Bloomer annál inkább betalált nálam is.

Megvan az a hangulat amikor kistini korodban utazol a kocsiban, kinn esik az eső, bámulsz ki az ablakon, és elképzeled, hogy a fülesedből szóló szám klipjének főszereplője vagy? Na bennem pont ilyen nosztalgiákat keltett a Bloomer ahogy a hét eleji esőkben erre tömegközlekedtem, mostam, sétáltam, főztem, léteztem igazából. Már az első hallgatás után megvolt a dallamtapadás, és ment is órák hosszára loopra a szám.

Az eddig is domináló pszichedelikus, popos elemek egy sokkal ritmusosabb, lüktetőbb alapot kaptak, ami szerintem kimondottan jól áll a dalnak, és Towpe hangjához is nagyon passzol. A szöveggel is könnyen lehetett azonosulni, rá-rá bólogatni hogy „aha, ezt vágom, én is ebben vagyok”, nekem első körben az imposztor szindróma ugrott be róla, mikor Towpet kérdeztem a szövegről, ő így mesélt róla:

„A dal a pánikbetegségemről szól, ami kellemetlen útitársként követ jópár éve. Van, hogy valamilyen negatív élményt, vagy érzetet annyira próbálunk lemarni magunkról, hogy teljesen disszociáljuk a problémát, szinte egy másik emberként kezeljük. Ezt a belső konfrontálódást próbáltam megmutatni a Bloomerben.”

A borítót Dontasz Zoi készítette

A dalhoz klip is készült, Belinszky Fanni rendezésében, ami Towpe első klipjéhez képest egy sokkal filmesebb irányt vett. A videóanyag a dalhoz hasonlóan nagyon erősre sikerült, látszik mögötte a gondolatiság, minden jelenetnek helye és jelentése van, egyszerre nyomasztó és lenyűgöző.

A legjobbat pedig a végére hagytam, a Bloomer nem csak egy single, hanem Towpe nyáron megjelenő Bower of Bliss című debüt albumának előfutára, ami a nagylemez programon keresztül készül Zwickl Ábel produceri közreműködésével.