Hétvégén újra nemzetközi előadók töltik meg az Akváriumot
október 16, 2024

Szombaton, azaz október 19-én, a Liszt Ünnep keretein belül újra az Isolation Budapest tölti meg zenével az Akváriumot, ami talán eddigi legerősebb lineupjával operál, köztük Jake Bugg és az idei Kikeltető legegyedibb performanszát adó pyylen.

A Two Fingers slágert jegyző, mindenképpen a 10-es évek egyik legfelkapottabb angol dalszerzőjének tekinthető Bugg mellett jön a Lenny Kravitz és Sampa The Great együttműködéseket bezsebelő Seun Kuti, aki apja, az afrobeat úttörő Fela Kuti zenekarával, az Egypt 80-vel áll színpadra. Zongorás-éneklős szólókoncerttel jön a Clap Your Hands Say Yeah, akinek még David Bowie is a rajongója volt.

Egy öt évvel ezelőtti madeirai koncert után újra együtt zenél a kritikusok által elismert dán Iceage énekese és Portugália egyik legsokszínűbb dobosa, Elias B. Ronnenfelt és Gabriel Ferrandini. Meglepő műfaj is képviseli magát: a Deki Alem a drum & bass, a dance, a grunge és a hip-hop stíluselemeit használva fedeznek fel új utakat. Az 1995-óta aktív Elysian Fields zenekar a dream-pop, noir-rock stílusok mentén alkot, és új, What The Thunder Said című lemezüket hozzák Budapestre.

A Black Midiről legutóbb akkor lehetett olvasni, amikor bejelentették, hogy határozatlan időre feloszlanak. A frontember, Geordie Greep azonban saját szólóprojektbe kezdett, aminek a hónap elején meg is érkezett az első lemeze, ezt pedig zenekarával mutatja be az Akváriumban. És, hogy igazán feltegyük a cseresznyét a torta tetejére: jön a manchesteri Mandy, Indiana, akiknek bemutatkozó lemezük a New York Times, a Pitchfork, és a Guardian toplistájára is felkerültek tavaly.

Hazai feltörekvő előadók sem maradnak ki a névsorból: örömünkre szolgál, hogy az idei Kikeltető névsorából pyylen is az előadók között szerepel, de a Sávlekötő tehetségkutatóban feltűnt, elképesztően fiatal Szolnoki x Tendency és a hazai soul, pszichedélia, hip-hop, indie, és spirituális jazz műfajokból inspirálódó Papp Mukunda is fellép zenekarával.

Az eseményt Lord Apex ködös brit hip-hop-ja zárja, aki már Freddie Gibbs, Action Bronson és Earl Sweatshirt előtt is melegítette a színpadokat.

  • Jegyekért és egyéb infókért katt IDE!