Elsőre beránt a 30Y új klipje
június 19, 2016

Hosszú kihagyás után új videóval jelentkezik a 30Y, mely az ‘Elsőre’ címet viseli és az ősszel megejelnő új lemezük első előfutára. A videó egy időben debtütál négy underground zenei platforomon, a Recorderedn, a M.a.cseken, a soundcity:szegeden és nálunk, a KERET blogon.

Az egysnittes kisfilm rendezője Seres Tamás, Borbély Andrea pedig a főszerepet alakította. Pamuki Krisztián operatőrként vett részt a klip elkészülésében. A forgatókönyvet maga Beck Zoli írta, aki így kommentálta a munkálatokat:

„…a franc gondolta volna, amikor megírtam a forgatót, hogy ennyit fogunk vacakolni az utómunkával. De a no-budget-ben ez is benne van.”

A közelgő self-produced lemez Varga Ádám vezetésével kerül rögzítésre, és a mixeket szintén ő készíti. „Külső fülnek meg Ligeti Gyuri barátunkat hívtuk: ő az, aki ilyeneket mond, hogy „értem, mit akartok, ezt úgy kell megcsinálni, hogy…” – tette hozzá Beck Zoli. A master egy rejtélyes Szebasztian nevű úriember kezéből kerül majd ki, akire Zoli elmondása szerint elég nehéz volt ráakadni.

Vasárnap este, június 19-én, négy underground zenei blog, a soundcity:szeged, a Recorder, a M.a.csek és a KERET összehangoltan teszi közzé a klip premiert, a nagy országos médiumok, illetve a szétbombázott Petőfi helyett. Ahogy Beck Zoli fogalmazott: „Független zenekar független arcokkal tud és akar csak együtt dolgozni, nem egy ostoba politikai és hamis gazdasági erőtérben; csak így hozhatók létre érvényes állítások, produkciók, dalok.”