Szédítő techno a 90-es évek hangulatában
március 29, 2018

Régóta vártunk egy olyan partysorozatra, ami a klasszikusnak mondható X-Lab bulikat eleveníti meg zene és hangulat terén is. Most eljött az ideje, hogy előszedjük a szekrény mélyéről Adidas melegítőinket és Buffalo cipőinket, majd jól szétcsapjuk magunkat nagypénteken és talán másnap is! A Pursuit of acid immáron harmadik alkalommal garantálja az old-school acid hőbörgést. A péntek estéről és a háttérszervezésről kérdeztük az egyik ötletgazdát, Varga Ákost.

Hogyan indult a Pursuit of acid?

Az egész projektet ketten csináljuk a barátnőmmel, Mór Tirzával. Ő media designer és true hip-hop rajongó, én pedig jazz dobot tanultam és mindenféle zenéket hallgattam. Elkezdtem technót hallgatni, aztán dj-zni Mankind néven. Beleszerettem az acid technóba és szerettem volna egy bulit ami a régi ’90-es 2000-es évek X-lab partyk hangulatát hozza vissza. Nem nagyon tudtuk, hogy akarunk-e folytatást, de végül annyi pozitív visszajelzést kaptunk, hogy a novemberi Aurórás bulit egy februári Fészekessel folytattuk.

Hogyan néz ki a maga a szervezés, ketten vagytok csak a csapatban?

Tirza csinálja a kommunikációt, illetve segít a szervezésben. Én a fellépők bookolását és a technikai részét viszem. A vizuált Markos Viktor barátomék csinálják a Pneuma Vizuállal. Elég különleges amit csinálnak, én nagyon szeretem. Minden, ami kivetül a vászonra, élőben készül, kicsit olyan mint valami színházi darab. Előadó téren mindig keresünk vendégfellépőket, én pedig rezidensként játszom.

Fellépők kapcsán milyen közegből válogattok?

A fellépőket próbáljuk az itthoni acid szcénából válogatni. Járt már nálunk Titusz, Infragandhi, Galactic Jackson, az EDR crew, Sematic4 és még sok sok rettentően jó hazai dj.

Mit kell tudni a következő eseményről?

A következő buli pénteken, március 30-án lesz a Lärmben. Az olasz 999999999 (ninetimesnine) fog fellépni akik még nem jártak Magyarországon ezelőtt. Ezért hatalmas köszönet a Lärmből Somlyay Orsinak aki nélkül szerintem nem sikerült volna összehozni. Hazai részről én fogok játszani, illetve Nyxa utazik haza hozzánk Berlinből.

  • Holnap tehát irány a Lärm! Jegyek 01:00-ig 2000 HUF, utána 2500 HUF.