Kikeltető PÉNZ
A vénuszról megérkeztünk Békéscsabára
Kaktus - Yamina EP premier
Kaktus
Yamina

EP / 2015 / szerzői kiadás


Még a tavalyi Kikeltető ideje alatt került a szemünk elé a Kaktus, akiknek az első EP-je nem csak nekünk tetszett, a ‘She Be Like’ című számuk egész szép eredményt ért el az Index dalversenyén, idén már kétszer léptek fel az A38 Hajón, szeptember 25-én pedig ők nyitják a megújult Kuplungot a Makrohang és az Isle Of Man társaságában.

Hallgassátok meg a pécsi-kaposvári zenekar új EP-jét, a Yaminát először itt, a KERET blogon!

A hanganyag felvételei során meglátogattuk a zenekart a kaposvári stúdiójukban, miközben a Passedből ismert Nizalowski Dórival rögzítették az album első számát, a ‘Kimono’t. Az erről készült videónkat alább találjátok.

Az EP maga 7 számával már-már az nagylemez határát súrolja, de a fiúk elmondása szerint még nem épül annyira téma köré az anyag, hogy nagy(obb)lemeznek lehessen hívni, de a dalok születésében semmi sem változott. A témát főleg az elektornikus alapokért felelős Olivér és a gitáros, Bence hozza, de a Yaminán felcsendül egy dal, a ‘The Dark Will Stare Back’, aminek eredetét Gergő dobalapja szolgáltatja. További érdekesség, hogy az utolsó, ‘Love’ című számban hallható vokál egy Vasmalom dalból van, és az a Molnár Éva énekel rajta, aki Olivér anyukája és egyben Bence nagymamája.

Az EP nevét, Békéscsaba Jamina nevezetű városrésze ihlette, egy nyári rokonlátogatás beszámolója után. Három emberrel dolgoztak együtt a dalokon: Lőrincz Attila Sándorral, akié a kaposvári stúdió és segített a felvételekkel, a fentebb említett Passed-es Dórival és a lemezbemutatón is feltűnő Berecz Bálinttal, aki harsonával színesíti a dalokat. Fokozva a Kaktus sokszínűségét, basszusgitárost is hívtak a lemez első élő bemutatására, és a zenéjüket hallgatva semmi nem akadályozza meg őket, hogy a budapesti zenei élet éllovasai között találják magukat nemsokára.

A KERET bloghoz bárki hozzáférhet ingyen, azonban a fenntartása költségekkel jár. Szeretjük a kortárs magyar zenét, szeretünk ezzel foglalkozni, azonban a fennmaradásunkhoz és a fejlődésünkhöz szükségünk van a ti segítségetekre is! Havi rendszeres, vagy egyszeri adományoddal hozzájárulhatsz a missziónkhoz, hogy ezáltal az egész budapesti független színteret is támogasd.
Csak neked ajánljuk
Legfrissebbek
Elküldjük minden vasárnap a heti cikkeinket az inboxodba, imádni fogod!

Kövesd a KERET blogot a Facebookon!
Kaktus keretblog.hu pécs Irie Maffia fesztivál ep Sziget galéria kritika middlemist red koncert volt fesztivál keret lemez premier Bánkitó budapest kikeltető a38 Akvárium keltető heti bontás interjú fran palermo képek