Materializálódik a média a Deep Glaze régi-új klipjében
január 3, 2019

Az online nagyközönség előtt mindeddig elrejtett klip premierjével kezdi az évet a Deep Glaze. A lényegében nulla forintból készült, momés feladatnak indult projekt rendezője, Fazakas Lőrinc most bevezet minket a kulisszák mögé.

A koncepció a régi televíziókészülékek vizuális hatására és az általuk keltett érzetekre épült. A modern valóságban minden lapos, kompakt és a tökéletességre törekszik. A régebbi „kocka” formájú készülékek viszont másképp torzítják a fényt ami áthalad rajtuk, ezzel karakteresebbé téve a kép kiterjedését.

Innen indult a feladat alapkoncepciója is, hogy a főszereplő mellett karakterként szerepelhetnének ezek a készülékek. A felvétel végig a Dürer Kert pincéjében készült, melyet egy sötét és lepukkant otthonnak rendeztek be, egyféle disztópikus magyar valóságba csöppenve.

 „A klip végi TV fal, valamint az abban összeálló, utasításokat adó „nagy testvér”- karakter, mint ötlet és kép volt meg először, ami nagyon tetszett képileg és szimbolikusan is.

A történeti koncepciót tekintve, pedig arra szerettem volna reflektálni, hogy valahogy mindig könnyebb azt az utat választani, mikor megmondják nekünk, hogy mit tegyünk. Mintha egy képzelt valóságban élnénk.

Ebben a valóságban a TV-ben és médiában hallott híreken keresztül értesülünk a világról és ott is éljük életünket. Itt nem kell gondolkozni, csak elhinni azt a történetet, amit mondanak, félni, valamint azt tenni, amire utasítanak. Elkényelmesedünk és azon kapjuk magunkat, hogy annyira megszoktuk a helyzetet, hogy nem bírunk egy ilyen vezető figura, irányító „nagy testvér” nélkül élni, akármilyen kényelmetlennek is érezzük egy idő után. Könnyű ilyen helyzetbe belecsúsznia az embernek, erre jó példa a mai magyarországi helyzet is.” – fejtette ki Fazakas Lőrinc, a rendező.

Az online premier előtti bemutató a III. Magyar Klipszemle műsorában volt, ahol a PREMIER szekcióban vetítették le nagyvásznon a közönségnek.

  • További kulisszatitkokért nézzétek meg az operatőr, Szemerey Bence Behind The Scenes videóját!