Az öreg halász és Asztrik – nálunk debütál az egyszálgitáros dalszerző trióvá bővült projektje
október 7, 2019

A tavalyi Kikeltető énekes-dalszerzője, Asztrik új dallal rukkolt elő, ezúttal nem egyedül. Az Ao névre hallgató formáció első dala debütál most nálunk.

Kovács Asztrik fejében tavaly márciusban fogalmazódott meg az a vízió, amit ősszel már láthattunk a Dürerben, a Kikeltető harmadik fordulójában. Asztrik célja az volt, hogy zenét és a szöveget minél finomabban fésülje össze – egy gitárral szeretett volna történeteket elmesélni.

Valahol Eddie Vedder és Cseh Tamás között talált magára félúton, ami bár nem vált furcsa eleggyé, igen jellegzetesen különbözteti meg őt a többi egyszálgitáros dalszerzőtársától. A tehetségkutatónkon szert tett nagy sikerére való tekintettel pedig az elmúlt évben rendszeresen lépett fel az énekes-dalszerzők melegágyában, a budapesti kávézókban, illetve a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Fél évre azonban azonban mélyen hallgatott, hogy most szeptemberben harmadmagával létrehozza az Ao zenekart, nyári nosztalgiával, most pedig meg is jelent első, ‘Öreg Halász’ névre hallgató daluk.

Basszusgitárosként és vokalistaként Ballai Ádám van jelen az új formációban, gitárosként pedig Szalma Edvárd, akinek a hangja szintén felcsendül a háttérben.

Asztrik így mesélt nekünk a dalról:

„Az ‘Öreg Halászt’ a fülledt mediterrán zene, a koraesti kikötők, halpiacok illata és az őszi sós tengeri szél ihlette. A dallamon és a történeten átdereng egy öreg halász érces hangja, higgadt mozdulatai, és mély ráncai, amiben megül az idő, és a régi emberek egyszerű nyugalma – a hosszú élet és a lassú bölcsesség szimbóluma.”

  • Az új dal élő bemutatására még várni kell egy kicsit, de megéri, hiszen addig is tudunk elmélkedni ezeken a képeken, emlékeken; az öreg halász történetén.