Kikeltető PÉNZ

Keltető

The Anahit
  • Milyen? pop, r&b, minimál elektronika
  • Mióta? 2016
  • Honnan? London / Budapest
  • Tetszeni fog, ha ezeket bírod: BANKS, Agavoid, James Blake, Jack Garratt
  • Facebook oldal

Csányi Rita dalszerző Londonban tanult egy kortárs zenei egyetemen, ott kezdte el The Anahit névre hallgató szólóprojektjét, melynek első lemeze a vizsgamunkája lett. Idén nyáron visszaköltözött Budapestre, és készen áll arra, hogy meghódítsa a hazai klubéletet itthon egyedülálló, finom elektronikára épülő soulos r&b-s hangzásával.

Az idei Kikeltetőben résztvevő produkcióban közreműködik egy gitáros, Havasi-Hollanda György, élőben pedig a Tejből ismerős Sashegyi Soma felel a kütyükért és a szintikért. A minimális felállás bőven elegendő lehet a “pillanatmegörőkítő, minimál elektronikának”, ahogy Rita a saját zenéjét jellemzi, azonban nyilván sok múlik majd azon, mindezt hogyan sikerül élőben előadni.

A debütalbum egyik legerősebb számáról, az ‘In The Dark’-ról, mellyel a Kikeltetőre is jelentkeztek, az énekesnő azt mondta, hogy “egy utazás a pillanatok és érzelmek között, a sötétségben”. A sötétség számomra abban nyilvánul meg, hogy a daltól, különösen a refrénnél beköszönő témánál kedvem támadna csukott szemmel, hullámozgásokat imitálva táncolni. Rita szeretné a The Anahitet ősztől színpadra állítani, kíváncsian várjuk, hogy az erős kezdés után merre vezet a produkció útja.

A KERET bloghoz bárki hozzáférhet ingyen, azonban a fenntartása költségekkel jár. Szeretjük a kortárs magyar zenét, szeretünk ezzel foglalkozni, azonban a fennmaradásunkhoz és a fejlődésünkhöz szükségünk van a ti segítségetekre is! Havi rendszeres, vagy egyszeri adományoddal hozzájárulhatsz a missziónkhoz, hogy ezáltal az egész budapesti független színteret is támogasd.