Zeneszámok a zene ellen
június 5, 2013

Ma már egy kis számítógépes tudással, egy kamerával és néhány „segítőkész” baráttal is be lehet indítani egy zenei karriert. Jobb eset, amikor a végeredmény megmarad saját felhasználásra, kevésbé jobb, ha fel is kerül a netre és borzalmas, amikor a mémre éhes internet népe felkapja az alkotást, és a nézettségi mutató elkezd pörögni. Alább megtaláljátok az elmúlt pár év legszörnyűbb kreálmányait Rebeka Blacktől Uhrin Benedekig. Csak erős idegzetűeknek!

Sírásók – Ooh Ahh

A 90-es évek magyar lakótelepi gengszter rap ékköve. Egy két hallgatás után az ember hasizma megkeményedik (a nevetéstől) és kedve támad egy jó box meccset lezavarni a helyi suttyókkal a sikátorban. Ezek a suhancok értették a dolgukat! Érdemes a ruhakölteményekre is odafigyelni! :)

MM – Te vagy az a lány

Na itt már más a helyzet! Annyi autotune van ebben a számban, hogy a hang inkább hasonlít R2D2-ra mint egy szerelmes kissrácéra. Ennyi kérdés viszont soha nem merült fel bennem egy szám hallatára. Ki ez a srác? Honnan jött? Hova lett? Ki az a több mint 4100 ember aki „lájkolta”? Ki fektetett ebbe ennyi pénzt? Miért? Miért? MIÉRT??

Fekete Pákó – Megy A Gőzös

Ennél szürreálisabb kompozícióval nem találkoztam, arra meg még tippem sincs, hogy ha nem  bírja kimondani az „ö-ő” hangokat, miért ezt a számot kellett feldolgoznia.

Rebecca Black – Friday

Hasonló érzéseim vannak mint az imént említett keleti Bieberről, csak itt úgy látszik, már a szöveg írók is a hétvégét várták.

Uhrin Benedek – Rebeka

Szerencsétlen Rebeka tuti, hogy elvetélt, még Benedek bácsinak sikerült rögzíteni nótáját. Csak erős idegzetűeknek!

Steklovata – Novi God

Ha ezt most fogod először látni, készülj fel rá, hogy utána 10 percig mélán nézed a képernyőt. Nem könnyű megemészteni! Olyan abszurd mint Pákó gőzöse, és a zenét mintha Uhrin Benedek komponálta volna. Mi ez ha nem zseniális?

Bufler – Hip Hop

„Bitch you fuck, ez a keleti block” – Mély és szívbemarkoló szöveg, melynek megértése korántsem oly egyszerű. Alap mű, de aki nem tud a sorok között olvasni, hozzá se kezdjen Buflert elemezni, hacsak nem kell neki egy kis hip hop.

VV Zsófi – Rágógumi

Ez nem vicces, de a listán a helye. Pofátlan sok autotune, de még az is rosszul használva. Most komolyan egy orális kielégítésről vernyákol? És Puskás Peti miért adta a nevét ehhez, mint szövegíró?

Ogli G – Szerelmes leszel

Sose értettem, hogy a gengszter rappereknek miért van egy olyan alfaja, akiknek minden számuk arról szól, hogy ők a királyok és mindent megvehetnek, hacsak nem viccből teszik. „Money, szerintem ne vicceljük el ezt a dolgot!” – #*%@& ??!! ezek tényleg komolyan gondolják…

L Miki – L.Miki bulizik

„Mi lenne ha belevágnánk fényes nappal az éjszakába?” – A klipet végignézve bennem csak egy kérdés merült fel, miért köszön pacsival annak aki vele egy kocsiban ült?