A végtelen lazaság maradt, a hangszerelés frissült a Window friss Etta James-feldolgozásán

Cikk

június 17, 2019

Sebők Álmos

420

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

Window a Savernéből ismert Kocsis Bence újabb formációja. Hozzá csatlakozott a dobok mögött Jancsovics Máté (The Hybrid Drummer, Kistehén), Bécsy Bence (Shinterz) gitáron és Csizmás András (Freakin’ Disco) a basszusnál. A két évvel ezelőtti debütlemezt követően most egy koncerteken már többször bizonyitott feldolgozás érkezett a down tempo electronika és neo-soul zenét játszó csapattól.  

ADamn Your Eyes’ már az 1989-as eredeti változatában is gond nélkül megmozgatja az embert és zenei fantáziáját, azonban több mint 30 év után ráfért már egy pörgősebb, maibb megszólalás.

Ezt hozták most el számunkra a srácok, melyről Kocsis Bence dióhéjban ennyit mesélt:  

“Ez egy Etta James dal, amit jó ideje játszunk ebben a jóval tempósabb átiratban. Koncerten eléggé szerette a közönség, így már régóta érett, hogy felvegyük.”

A közönség eddigi lelkesedése abszolút érthető, hiszen a feldolgozás nagyszerűen hozza az eredeti lazaságát és biztosan mindenkit egyből magával ragad a tánctéren, így tökéletesen időben érkezett ahhoz, hogy az idei nyári kedvenceink közé kerüljön. A session felvétel és videója a Stamusic Studiosban került rögzítésre.

PLAYLISTEK