Kezdjétek velünk a nyári fesztiválszezont a Waldorfeszten
május 18, 2017

Nem ciki, ha még nem hallottál a zebegényi Waldorfesztről, hiszen idén rendezik meg másodjára az ex-Waldorf-sulis diákok, viszont nem hátrány ha tudod mire számíts. Június első hétvégéjén mi is ellátogatunk a legendás Szőnyi Táborba, ennek apropóján íme egy kis kedvcsináló Magyarország egyik legkisebb kisfesztiváljához.

Családbarát párszázfős összművészeti fesztivál.

Ettől a mozaiktól egyre több embernek fut össze a nyál a szájában, és igaz ami igaz, valahogy sokkal több izgalom, emberközeli élmény és kulturális érték kapcsolódik ezekhez a kezdeményezésekhez (lásd a szintén Zebegényben rendezendő UbikEklektik Fesztivál), mint a több ezer embert megcélzó, folyamatosan gyarapodó nagy fesztiválokhoz.

Akik még nem voltak hasonló kisebb volumenű, családias nyári fesztiválon, azoknak a Waldorfeszt egy nagyon jó lehetőség arra, hogy megízleljék ennek a világnak az ízét. Az meg csak egy ráadás, hogy a Waldorfos szellemiség jegyében június 2-tól 4-ig tényleg olyan közösség fog összeverődni a Dunakanyarban, ahol egymás elfogadása, a nyitottság és a pozitív energiák kulminációja garantált.

Csak semmi hangoskodás

Ha végigböngésszük a fesztivál fő fellépőit, feltűnik, hogy nem a pikáns (vagy épp agyeldobós) elektronikus produkciók fogják dominálni az éjszakákat, hanem a magyarországi (főként budapesti) underground zene krémét adó zenekarok, mint például a Ricsárdgír, a Csaknekedkislány, a Panel Surfers vagy a Bozo, plusz az idei Waldorfesztnek lesz egy balkáni, ethno-beütése is elsősorban a Zuboly, a Korai Trancemission és az Ethnofil jelenlétének köszönhetően.

waldorf2

Persze egy ilyen méretű fesztivál kitűnő lehetőség olyan kisebb zenekarok megmutatkozására, melyek eddig maximum füstös kis klubokban adtak koncertet a haveroknak meg pár arra járó érdeklődőnek. Többek közt ezért várjuk a Manitou Love, a Flexible Juice és a KLOGGS koncertjeit is, pénteken pedig ezúttal is invitálunk titeket a Dr. Playlisttel és Fecóval felálló KERET dj setre is.

A zene csak fűszer

Hogy mennyire összművészeti fesztivál a Waldorfeszt, az majd Zebegényben kiderül, viszont annyi biztos, hogy a délutáni programok hemzsegnek az izgalmas/kikapcsoló work-shopokban, hiszen lesz festés, rajzolás, ötvösködés, replacc, és meseodú is a kisgyerekkel érkező családok számára.

Ezen felül a Budapest Bike Maffia, a Párbeszéd egy Élhetőbb Jövőért, vagy például a Játszóház révén biztosítva lesz a két délutáni sáv közösségépítő, civil párbeszédteremtő és szórakoztató vonulata is. Szombaton kitelepülünk mi is, ahol leendő fesztiválévkönyvünk első oldalait ti, vagyis maguk a fesztiválozók tölthetik meg.

waldorf3

A 2017-es Waldorfeszt egyik legkülönlegesebb programja az Erasmus+-os délszláv fiatalok produkciója lesz. Az Erasmus+ lényege az, hogy pályakezdő fiataloknak nyújtson tanulási, tapasztalatszerzési, vagy akár művészeti lehetőséget. A Waldorfosok így vontak be 10+10 délszláv fiatal művészjelöltet, akik szombat délután egy nagy közös improvizációs műsor keretein belül fognak létrehozni egy képzőművészeti alkotást, illetve egy kollektív zenei élményt.

Újra és újra megnézve a programot, nem tudunk felhozni érvet az ellen, hogy miért ne a Szőnyi Táborban kezdjétek el a nyári fesztiválszezont, főleg úgy, hogy a belépő is pofátlanul olcsó (5690 Ft a kétnapos bérlet).

  • A Waldorfeszt részletes programját itt találjátok, jegyeket pedig emitt tudtok venni online.