I Bet You Look Good On VOLT!
május 18, 2014

Gondolom sokan vagyunk, akik már nagyon várják a július másodikát, de itt az örömhír! Ugyanis már csak negyvennégy nap van hátra!!4NÉGY!!4! Idén óriási nyomás volt a szervezőkön a tavalyi „büdzsé gyűjtőnek” is elkeresztelt év után. Ám úgy tűnik, idén mindenki megnyugodhat, hiszen mind a Szigetre, mind a VOLT Fesztiválra sikerült egy-egy zseniális line-up-ot összehozni. Mondjuk tavaly sem éreztük rosszul magunkat, erről az alábbi képgaléria tesz tanubizonyságot. Kezdjünk el hát szemezgetni az idei fellépők között:

Július 2 – Szerda

Úgy néz ki, hogy idén az Anna & the Barbies koncertjével indítjuk a valaha volt legígéretesebbnek tűnő VOLT Fesztivált. Már rögtön a második koncert egy igazi sztárfellépőt tartogat számunkra, mégpedig a brit Morcheeba-t. Ezek után viszont nehéz választás elé állítanak minket a szervezők. Negyed nyolckor a new york-i MGMT produkcióját láthatjuk. A srácok utoljára 2008-ban léptek fel kis hazánkban, úgyhogy épp itt az ideje, hogy mindenki újra átérezhesse, milyen is az ‘Electric Feel’-életérzés. Nyolckor viszont a mai popzene egyik legfényesebb csillagát, a svéd Icona Pop­ot csíphetjük el az OTP Junior – Petőfi Rádió Színpadon. Sokaknak nehéz döntés lesz. A napot a Quimby és a Brains koncertjeivel zárhatjuk. Később az előbb említett sátorban Yoann Lemoine, művésznevén Woodkid táncoltat meg minket:

Július 3 – Csütörtök

A második nap valószínűleg egy kisebb színpad, ám annál nagyobb magyar zenekarának koncertjével fog indulni. Válogathatunk a We Plants Are Happy Plants, a New Level Empire vagy a nemrég nekünk is interjút adó Mary Popkids közül. Később a Nagyszínpadon a PASO és a Magna Cum Laude koncertjét kell végig várnunk, hogy mondjuk a Foals ’Provideance’-án Yannis-ékkal együtt bekattanhassunk!

A Foals-os pólócsere után egy újabb Thirty Seconds To Mars koncertet tekinthetünk meg. Jared Leto-ék után Steve Aoki-ra csapathatjuk!

Július 4 – Péntek

A péntek a Nagyszínpadnál, egy jó Ivan & The Parazol koncerttel fog kezdődni. A warmup után, a zúzósabb olvasóinknak a Sunrise Avenue és a Bring Me The Horizon fellépését ajánljuk, míg inkább az indie szelleműbbeknek az OTP Junior – Petőfi Rádió Színpadot tanácsoljuk, hiszen Milky Chance után Birdy-t hallhatjuk.

Július 5 – Szombat

A fesztivál utolsó előtti napján mindenki rápihenhet a vasárnapi plusz egy napra. Na jó, nem mondunk ilyet, hiszen a Supernem koncertje után három és fél órát headbangelhetünk a You Me At Six és a dán heavy metál banda, a Volbeat koncertjein. A nap fénypontjának a HURTS fellépése ígérkezik! Jól hangzik, nemde?!

Július 6 – Vasárnap

Elérkezett a nap, amire legtöbben vártunk. A napot az Intim Torna Illegál nyitja, majd a „Nagy-Szín-Pad” verseny első helyezettjének koncertjét tekinthetjük meg. Őket követik a 16-17 éves írországi suhancok, akik a The Strypes névre hallgatnak. Zenéjük olyan jó, hogy egy pillanatig sem kell, hogy alacsony életkoruk kételyt ébresszen bennünk. Aki megkérdezné tőlem, hogy „vajon tényleg egy ilyen zenekart kell egy AM elé berakni?”, annak egy határozott igen lenne a válaszom. Sokáig az tűnt a legvalószínűbbnek, hogy az Arctic Monkeys a Szigeten ad majd koncertet, de nem bánkódhatunk, hiszen először lépnek fel hazánkban. Ráadásul Alex Turner és zenekara egy önálló napot kapnak a fesztivál végén. Gondolom, nem kell őket bemutatni senkinek. Olyan számokat hallhatunk végre élőben, mint a ’Brianstorm’, a ’Dancing Shoes’ vagy a ’Why’d You Only Call Me When You’re High?’

A vizsgaidőszakra való tekintettel egy VOLT-os Spotify listával szeretnénk kedveskedni nektek, hogy a soproni fesztiválig kibírjátok valahogy azt a valamivel több, mint egy hónapot, ha pedig még több nosztalgiázásra vágytok tekintsétek meg a tavalyi aftermovie-t!

http://youtu.be/wntAW25AA7g