Volt, hogy õtven hangjegyzetbõl szortìroztam
február 11, 2015

Szombaton a RoHAM Bárban a Fran Palermo és a Puma Danger ad egy-egy várhatóan fergeteges koncertet, ahol természetesen a KERET Blog is képviselteti magát. Valentin napi koncerthez interjú és ajándék jár!

Ti is várjátok már a szombatot? Mi nagyon! Annyira, hogy nem bírtunk magunkkal és kifaggattuk az újabban már KERET-re is író Henrit, a Fran Palermo frontemberét, hogy mennek a dolgok mostanság.

Sokan azt hiszik, hogy a zenészek élete teljesen más, azonban ez nincs teljesen így.
„Mostanãban, hogy ùj dalokkal foglalkozunk így nēz ki egy napom: Felkelek. Ìrok. Kutyãt leviszem a Duna-partig ēs vissza. Tvzek. Dēlutãn elintēzek valamit. Este vãltozò, de vagy a vãrosban randalìrozok valakikkel, vagy otthon alszom.”  Talán többet mozdulnak ki éjszaka, de amúgy egészen hasonló.

A Fran Palermo-nak egyre nagyobb a rajongó tábora. Ilyenkor előfordul, hogy néhány rajongó furán reagál a színpadról ismerős arcokra, de olyan is van amikor ez pont fordítva történik! „Sajnos nincs akkora rajongòtãborunk, mint Kanye Westnek, akit most McCartney bevett a Beatlesbe, de nēha ērzēkelūnk ezt azt. Furcsa sztori, az jutott eszembe amikor egy Parazol koncertre mentūnk pãran, ēs a kapuban odajõtt egy õtvenes bãcsi hogy gratulãljon az Illèses arēna turnēhoz. Nem ērtette miērt nem emlēkszem rã, azt mondta dumãltunk is pãr hete. Aztãn megkõszõntem neki a gratulãciòt. Megkērdezte mikor kezdūnk, mondtam neki egy random idõpontot, hogy tovãbbmehessek. Fejben õsszeraktam, hogy azt hitte valamelyik Ivãn vagyok a Parazolok kõzūl. Ezt elmesēltem a backstageben amùgy az Ivãnēknak. Besìrtak ezen.”

Az alkotás a művészet legkritikusabb pontja, gyakran megesik, hogy nincs ihlet, de szerencsére nem Henriéknél. Valószínűleg a sok ötlet folyamán fogott szólóprojektbe is. „A dalok eddig ùgy jõttek, hogy dudorãsztam az utcãn vagy otthon, ha valami jò õtletnek tūnt, akkor felvettem hangjegyzetre ēs kēsõbb kidolgoztam. Voltak olyan estek amikor leūltem ēs õtven hangjegyzetbõl szortìroztam, hogy mit kell megìrni ēs mi kuka. Mostanra fejlõdõtt a helyzet, mert mãr nekem is van home studiòm vēgre, szòval azzal mãr nem csak egy gitãrt ēs ēneket tudok felvenni hanem lassan bãrmit.”

henri

Akárhányszor voltam Fran Palermo koncerten, a tagok száma mindig más volt. A saját zenekarom által már megtapasztaltam, hogy a próbák összeegyeztetése nem is olyan egyszerű feladat, és mi fele annyian se vagyunk mint ők. „Ja, sokan vagyunk, de a heti 1-2 pròba õsszeszokott jõnni. Nem mondhatom, hogy nem macerãs mert nēhãny nagyon is az, de megoldjuk. A szãmìrãsra is ez vonatkozik mostanãban.” 

„Tavaly negyedik helyezett lett A Számon egy dalunk. Idén én nem ezt a szãmunkat neveztem volna az ùjak kõzūl, ezērt nem tudom mit fog elērni, fõleg az elejēn lēvõ tēma miatt, amiről sokaknak a spy filmek ugranak be… bãr milliò dalban van ilyen 3 hang egymãs utãn, de mindegy. Nem feszūlūnk erre rã.” – reagált Henri amikor az Index alternatív dalversenyéről kérdeztem.

A végére tartogattuk a legjobb hírt! Tavaly a zenekar teljesen eltűnt, ám idén ez nem így lesz, legalábbis a Henri elmondása alapján komolyan készülnek a jövőre. „Tervben van, sõt mãr tõbb mint egy terv az, hogy

mãjusra egy ùjabb dalkupac jelenik meg Fran Palermo nēven,

ēs ha minden jòl megy, akkor ez fizikãlis album lesz. Errõl mēg nem mesēlnēk el mindent, de ēn nagyon vãrom, hogy elkezdõdjõn a melò ezen. A nyãron elõrelãthatòlag lesz pãr fesztivãl fellēpēsūnk amik folyamatosan szervezõdnek, ezeket majd mindenki lãthatja az oldalunkon.

Ja ēs tervben van egy klip is!”

Ha ez nem volna még elég március 6-án lesz a Balaton Method film premiere, amiben a srácok is szerepelni fognak!


Mivel amúgy is Valentin nap lesz, a zene iránti szerelmünknek adózva kisorsolunk köztetek

két páros belépőjegyet

a szombati Fran Palermo és Puma Danger koncertre. Nem kell mást tennetek, csak alul kommentben kérdezni Henritől. Rávesszük, hogy a legjobbakra válaszoljon valamilyen formában!