Gyenge nap volt, de velős
július 5, 2014

Dübörög a VOLT Fesztivál, a harmadik nap volt talán a leggyengébb az egész héten, azonban mi így is találtunk magunknak egy csomó jó programot, amelyen érdemes volt ott lenni. Volt bringás verseny, 25 éves rockmaffiozók, titkos VIP koncert és aktuális pop előadók hipszter megfelelőik is.

Reggel kilenc óra tájékán, szauna hangulatra kelt fel a szerkesztőség. Miközben nekiláttunk a napi rutinszerű készülődésnek, Luki kolléga talált egy pénztárcát, melyet hősies módon, saját anyagi jólétét figyelmen kívül hagyva, még iratok hiányában is visszajuttatott a gazdájához.

Ezután a Diákhitel sátorhoz vezetett utunk, ahol Delov Jávor a Turbo és a Random Trip dobosa valamint dr. Beck Zoltán a 30Y frontembere beszélgetett Baksa-Soós Attilával, a Rocklitera szerzőjével. Szó esett a zeneírás folyamatáról, a spontán jammelésről, a szövegírásról, de még azt is megtudhattuk, ki hány kiló. Nagyon érdekes és tanulságos volt, a beszélgetéseket ma sem hagyjuk ki.

Ezután átmentünk a nagyszínpadhoz, ahol az Ivan And The Parazol kezdett bele a kora délutáni rock and rollba. A srácok nem voltak megilletődve, nagyon odatették magukat, és többször is köszönetet mondtak a szervezőknek és a rajongóknak, hogy négy évvel a megalakulásuk után már ott tarthatnak, amiről mások még csak álmodni sem mernek, hogy felléphetnek a VOLT Nagyszínpadán.

A koncert alatt összefutottunk a Run Over Dogs-os srácokkal és Palágyi Mátéval a Bohemien Betyars-ból, és megtudtuk, hogy este a Telekom VIP-ben lesz egy titkos Run Over koncert, de erről majd később. Máté elmesélte, hogy ők nyáron Valenciában egy fesztiválon fognak játszani, ahova a magyaroknak ingyenes lesz a belépés.

Birdy háromnegyed hatkor, a Milky Chance nyolc órakor kezdett az OTP Színpadon, ahova egy elég nagy tömeg verbuválódott össze. Előbbi kellemes, lágy ritmusaival ringatta a közönséget, nem igazán tudtuk, mire számítsunk, de kellemes meglepetés volt számunkra. Legszívesebben ülve hallgattam volna egy üveg bor társaságában az élet nagy dolgain merengve az alig 19 éves lányt, akit talán hipszter Taylor Swiftnek (#hipsztertéjlorszvift should be a thing!) lehetne csúfolni.

14392237447_431293478c_k

A Milky Chance igazából teljesen felejthető volt, utána a Robur teraszon pihentünk egyet, ami nem biztos, hogy a legideálisabb hely volt az üldögélésre, hiszen (mint a fesztiválon idén mindenhol) itt is zavaróan hangosan szólt a zene. Igaz, a teraszok közül talán még itt vannak a legjobb DJ szettek.

Sötétedés után kezdődött ugyanitt a Goldsprint. Ilyenkor két fixed gear bringa van felállítva, és egymás ellen kell versenyezni 500 méter hosszú virtuális pályán. Wobe a negyedik legjobb időt futotta összetetben, úgyhogy ünnepelve indultunk el Tankcsapda végére.

14391980950_fa34764ad8_k

Lukács Laciék biztos sokat készültek a jubileumi 25 éves koncertjükre, de az egész hangzás valahogy túl nyers volt. Gondolom rajtunk kívül ez nem sok mindenkit zavart, hiszen hatalmas tömeg pogózott a már jól ismert számokra. A Tankcsapda nagyon érezte és élvezte a nagyszínpadot, az utolsó szám után az istennek se akarták befejezni. Körülbelül 5 percig csak egyetlen gitárzúgás hallatszott és ahogy Lukács Laci szokásos logobó hajkoronája mögül azt üvölti

„SZIASZTOOOOOOK!”

Miután vége lett a negyed évszázados rockmaffiózók koncertjének, elkezdődött a Telekom VIP-ben a Run Over Dogs fellépése. Magyarország legőszintébb zenekara óriásit zúzott. Az egyetlen probléma az volt, hogy nyilvánvalóan a VIP-be csak az aranykarszalagos vendégek léphettek be, így nagy tömeg nem gyűlt össze, de úgy látszott ez a kutyát sem érdekli. Szasza néha-néha még a közönségbe is lejött, így odadobhattam neki az aznap a #telekomcashtag játékán szerzett felfújható rózsaszín nyuszit, amelyet egyik szám közbe drámai módon szétharapott.

Még korábban megtudtuk, hogy a zenekar egyetlen vágya, hogy Smuck Andor és Zimány Linda ott legyen a bulijukon. Azt sajnos nem tudni, hogy ez teljesült-e, de az biztos, hogy aki ott volt, és nem a Brazília – Kolumbia meccsbe volt teljes mértékben beszopódva a Telekom Szurkolói Arénában, az jól érezte magát.

Nero nem volt rossz, a The Carbonfools is hozta a formáját, de mi eddigre már nagyon elfáradtunk, ezért korán lefeküdtünk aludni.