Hangolódj két friss és badass magyar klippel a hétvégére
április 5, 2018

Még mindig ritkák a jó hazai klippek, ezért nagy az öröm minden egyes új zenés videónál. Ráadásul az elmúlt két napban két szuper magyar zenekar, a Volkova Sisters és a Gustave Tiger is jelentkezett egy-egy új klippes dallal, ráadásul a hétvégén mindkettőjüket élőben is lecsekkolhatjuk a városban, úgyhogy nézzük is meg, miről van szó.

A ‘Faceblind’ a Volkova Sisters májusban megjelenő második lemezének, a Slowin Awaynek az előfutára. A számhoz a csapat hangzásvilágára jellemző darkos-melankólikus klip is készült, Miki 357 rendezésében. A dalt egy létező betegség, a prosopagnosia ihlette. A kórban szenvedők egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen ismerik fel a számukra ismerős arcokat, akár a sajátjukat.

  • A zenekar április 7-én, pénteken mutatja be új lemezét az A38-on.

A hazai gitárzene üdvöskéje, a Gustave Tiger igazi landscape pornós videóval jelentkezett, amiben felelevenedik Izland egy igazi hidegháborús crossoverben. A ‘New Light Of Myanmar’ egy pörgős, gitár/szinti orgia, nagyon szép üzenettel, amihez egy igazi retro hangulatú klip is társult. A zenekar gitáros/szintise, Csaba így jellemezte a dal sztoriját a 444-nek: „Alapvetően ez egy hidegháborús, leszbikus kémtörténet két gyönyörű és titokzatos nőről (…) akik egy szép napon, ahogy az lenni szokott, egymásba szeretnek, és rádöbbennek, hogy az igaz szerelem sokkal jobb, mint a tömeggyilkosság meg a debil ideológiák, és utána együtt menekülnek a megbízóik elől, vagy ilyesmi.