Visszatér a KERET a Bánkitóra, napilapot csinálunk a Kolorádón a 444 Jó Bloggal közösen
június 25, 2024

Jövő héten keződik a Kolorádó, utána pedig egyből jön a Bánkitó fesztivál, és a KERET csapata idén is saját színpaddal készül a hazai alternatív szcéna legfontosabb kisfesztiváljain. Előbbin a jól megszokott erdei helyszínünk egészül ki egy új közreműködővel, utóbbinál pedig egy teljesen új koncepcióval debütálunk a méltán szeretett KERET Ház után.

A Kolorádón idén összeálltunk a 444 Jó blogjával. Velük és a fesztiválozókkal közösen egy nyomtatott fesztiválújságot fogunk készíteni a fesztivál három fő programnapján, Jeti az erdőben címmel. Szerdán kapunyitástól koraestig Balogh Gallus, a Nem Baj Mert Leszarom alkotójának segítségével képregény rajzoló workshopot fogunk tartani a színpad előtti területen, ahol csütörtök-péntek-szombat pedig napközben 11-től 2-ig nyitott szerkesztőséggel várunk titeket, miközben a háttérzenét a 444 legendás hangOver sorozatának az élő kiadása szolgáltatja. Gyertek el, hozzatok sztorikat, írjátok meg a másnapi horoszkópotokat, adjatok fel apróhirdetést, beszélgessetek velünk, és tegyetek hozzá ti is a minden reggel megjelenő napilapunkhoz. Ha lemaradnátok a nyitott szerkesztőségről, a színpadunk mellé kihelyezett dobozba is várjuk majd a történeteiteket. A nyomtatást a fesztiválra leköltöző Hurrikanpress fogja csinálni.

A Jeti az erdőben nulladik számából ezen a héten 300 példányt kiszórtunk Budapest kocsmáiban. Csapjatok le a füzetekre, mert akár Kolorádó bérletet, vagy 444 Kör tagságot is nyerhettek velük.

Zeneileg a szokásos felosztásra lehet számítani: koraeste élőzenei előadók lépnek fel a garázsrocktól a hip-hopig, többek között a Denevér, ZSÉ x Sklady, Lenkke, a Hocuspony, a Darage, valamint az idei Kikeltető felfedezettjei, Tingyela Dóri, Csinszka, az Iceboyz, a camille corot, a Bufo Alvarius és a Loophia is. Éjfél után minden este drag show-val szórakoztat minket a Dragvolution társulata, éjszaka pedig a nem négynegyedes zenék stabil bástyája lesz a KERET, visszatér hozzánk a csodás BBQBOB, fellép a S*ggrázós bulik két főszervezője, Nikka és Szodomi, újra összeáll a késő 2010-es évek meghatározó kisklubos funky-disco sorozata, a Fever, szerdán lesz a rezidens Bianka+Lujza és a Dj Zsoké + Dj Occsmány + Dr Gyöbci hármas és fesztiválon először lép fel a nagyon friss queer pop fókuszó gelious & cchhrriiss duó.

A teljes programot megtaláljátok itt, jegyeket pedig itt tudtok venni.

A Bánkitón idén új helyszínre költöznek az éjszakai programok, így hat év után a KERET Háztól is fájó búcsút kell vennünk. Igaz, már rég kinőttük a kis tábori verandát, az új helyszínünk ezért valamivel nagyobb lesz, és idén először lesz saját italpultunk, így nem kell messzire menni az utántöltésért. A stáb azonban változatlan marad, a fényeket idén is Mohácsi Julcsiék csinálják, a zenei booking pedig a korábbi évek szellemiséget viszi tovább, így sok ismerős nevet találhattok a line-upban.

Felicitas nélkül nincs KERET Bánkon, ahogy Bianka+Lujza nélkül se. Ide is jön velünk gelious & cchhrriiss, valamint a Kololányok trashperfomansza is meghaladja idén az anyafesztiváljuk határait, előttük csütörtökön fellép élőben a Kikeltető idei felfedezettje, pyylen. A hétvége három különleges szettel készül, hiszen Dj Sasa Mama, az ezen a néven most debütáló, de a várréves bulikról ismerős Baby Dömper, a nemrég jungle EP-vel jelentkező Falmi, goosgyan, Dj Gyúrós Királylány és Coach-ish partizán akciót hajtanak végre és egyszeri b2b együttállásokba keverik a kevernivalójukat. Péntek napközben a PIMPELZ csapata tart felvarró készítő workshopot, hogy júl nézzük ki az éjszakára, amelyet a PÉNZ kollektíva tagjai zárnak, szomaton El Niño, aka Telenko Ábel reggeatont hoz az éjszakába, utána pedig begyorsulunk: a CRIME és Mankind zárják a vadiúj KERET színpadot.

A teljes program itt, jegyek pedig itt vannak a Bánkitóra.