Világegyetemet és színpadot átölelő sötét energia – Black Bartók klippremier
december 21, 2018

The Black Angels, Black Rebel Motorcycle Club, Black Sabbath, Black Mountain, Black Lips – néhány személyes kedvencem, a lista hosszú, de egy biztos: ha a nevedben benne van a black, akkor nem tudsz mellélőni. Ennek a családnak hazai képviselője a punk, blues és elektronika határán táncoló Black Bartók.

Nálunk premierezett a zenekar EP-je, amelyről itt írtunk korábban, most szintén nálunk debütál új videoklipjük, amely az autentikusan Black Cloud-ra keresztelt dalukhoz készült, az azonos címet viselő EP-ről, szigorúan fekete-fehérben!

Ha eddig nem tudtad volna, milyen is a Black Bartók-experience, ebben a videóban benne van minden: a zenekar teljes esszenciája, stílusos sötétsége, modoros lüktetése, ami szinte bombaként robban fel a színpadon és olvasztja magába a közönséget.

„Mindig is szerettünk volna olyan élő felvételt, ami visszaadja, miről is szól egy Black Bartók koncert, és azt hiszem, ez most végre sikerült.”

A videó a zenekar októberi A38-as koncertjén készült, a felvétel Sinco munkájának gyümölcse, aki most dolgozott először (és remélhetőleg nem utoljára) a bandával.

„Érdekes volt a koncepció, mert nem egy tipikus koncertvideó volt a cél, így főleg hosszú snittekkel dolgoztam, és az volt a zenekar kérése, hogy ne legyen feltétlenül egyértelmű, hogy ez egy koncerten készült. Emiatt némileg rendhagyó ez a hozzájuk teljesen passzoló, kellemesen darkos videó.” – árulta el Sinco a projectről.

  • A Black Bartók december 28-án a téli Fekete Zajon lép fel a Dürer Kertben, ebben az évben utoljára.