Világegyetemet és színpadot átölelő sötét energia – Black Bartók klippremier

Zene

december 21, 2018

Vargha Zsolt

532

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

The Black Angels, Black Rebel Motorcycle Club, Black Sabbath, Black Mountain, Black Lips – néhány személyes kedvencem, a lista hosszú, de egy biztos: ha a nevedben benne van a black, akkor nem tudsz mellélőni. Ennek a családnak hazai képviselője a punk, blues és elektronika határán táncoló Black Bartók.

Nálunk premierezett a zenekar EP-je, amelyről itt írtunk korábban, most szintén nálunk debütál új videoklipjük, amely az autentikusan Black Cloud-ra keresztelt dalukhoz készült, az azonos címet viselő EP-ről, szigorúan fekete-fehérben!

Ha eddig nem tudtad volna, milyen is a Black Bartók-experience, ebben a videóban benne van minden: a zenekar teljes esszenciája, stílusos sötétsége, modoros lüktetése, ami szinte bombaként robban fel a színpadon és olvasztja magába a közönséget.

“Mindig is szerettünk volna olyan élő felvételt, ami visszaadja, miről is szól egy Black Bartók koncert, és azt hiszem, ez most végre sikerült.”

A videó a zenekar októberi A38-as koncertjén készült, a felvétel Sinco munkájának gyümölcse, aki most dolgozott először (és remélhetőleg nem utoljára) a bandával.

“Érdekes volt a koncepció, mert nem egy tipikus koncertvideó volt a cél, így főleg hosszú snittekkel dolgoztam, és az volt a zenekar kérése, hogy ne legyen feltétlenül egyértelmű, hogy ez egy koncerten készült. Emiatt némileg rendhagyó ez a hozzájuk teljesen passzoló, kellemesen darkos videó.” – árulta el Sinco a projectről.

PLAYLISTEK