Van Mit Hallgatni – Online rádiót indít a KERET
december 13, 2023

Új fejezetébe lép a KERET, ugyanis ma elindul a saját, a nap 24 órájában zenét sugárzó online rádiónk. A KERET Rádió azért jött létre, hogy találkozási pont és platform legyen a hazai alternatív könnyű- és elektronikus zenei színtérnek, és hogy vele egy picit jobb legyen itthon lenni. Azt éreztük, hogy szükség van egy sokszínű, izgalmas és szerethető zenei csatornára, amire mindig oda lehet kapcsolni, ezért a szlogen: Van mit hallgatni.

A rádió műsorát gondosan szelektált állandó és alkalmi kurátorok válogatásai és mixei adják, különös tekintettel a magyar zenére, de nyitottnak maradva minden másra is. Az indulástól hallgatható a Kolorádó fesztivál vagy a BuSH aktuális válogatása, a Selecta, a S*GGRÁZÓS BULI vagy a Keserv szervezőcsapatok összeállítása és az olyan tematikus blokkok, mint a Reggeli vagy a Magyar Hip-Hop, amiket mindig más állít majd össze. A kurátorok listája folyamatosan frissül az frissen hozzáadott adásokról a rádió Instagram oldalán fogunk rendszeresen beszámolni.

A rádióban szoros partnerünk a TOLDI, a klub szervezői felelnek majd számos elektronikus zenei műsorért, rendszeresen találkozhattok a programjaikhoz köthető adásokkal, a jegyszedőben pedig egy pop-up stúdiót is kialakítunk, ahol mixeket vehetünk fel, ebből az első, Falcaoval készült rész már hallgatható, nézhető.

A rádió az induláskor reggeltől estig, a KERET honlapjáról hallgatható, de idővel szeretnénk 0-24-ben sugározni. A playlistek archívuma Spotify-on, a mixek pedig SoundCloudon és YouTubeon lesznek elérhetők.

Az indulást december 21-én egy saját bulival ünnepeljük a Toldiban, ahol olyan emberek és csapatok fognak egy-egy szetteket játszani, akik valamilyen formában a rádióban is megjelennek. Részletek és esemény erre kattintva!

A rádió indulásához az Awesome Without Borders adta meg a kezdő támogatást, a továbbiakat pedig a hallgatói hozzájárulásokból, kísérő események jegybevételéből és minimálisan fizetett együttműködésekből szeretnénk fedezni. Kérünk, amennyiben módodban áll, támogasd a munkánkat a Patreon oldalunkon!