Változatos hörgés
január 20, 2015

Az Enter Shikari a világ egyik legnépszerűbb post-hardcore formációja és nem véletlenül. Amit csinálnak azt változatosan és remekül hozzák. Az már egy másik dolog, hogy a Föld populációjának a nagy része nem bírja elviselni nem érett meg az effajta ricsajra muzsikára, de a maradék emberkupac szeretete miatt simán van létjogosultsága a zenekarnak, már 2003 óta.

Már majd 6 éve annak, hogy az Enter Shikari stúdió albummal örvendeztette meg rajongóit, ám ami késik nem múlik, hiszen itt a The Mindsweep. Úgy tűnik bevált a kiéheztetés, hiszen a Spotify adatai alapján ezalatt a néhány nap alatt 30 ezer és 1.1 millió közötti lejátszás volt a lemez számai között.

Nem rossz.

Tiszteletre méltó továbbá, hogy az Enter Shikari 2003-as megalakulásuk óta változatlan felállással zúz, így a zenéjük még most is hasonlóan energikus, mint az eddigi korongokon. A magaszta-lovon tovább ücsörögve ha a The Mindsweep-et zeneileg vizsgáljuk, akkor egészen változatos tud lenni. Viszonylag sok a pörgést megszakító belassulós, elszállós rész, az alapról gyakran pedig a System Of A Down jutott eszembe. Nagyon jó hangulatot ad az egésznek a szintetizátorból elővarázsolt fillek. Az ének (mármint amikor ténylegesen ének hangot hallunk) teljesen korrekt. Egyfajta rap és éneklés egyvelege néhol fejhanggal fűszerezve, és persze ott a

hörgés.

Sajnos a Föld populációjának azon részébe tartozom ahol nem bírják elviselni ezt az állandó halálhörgést. Tudom, hogy ez a stílussal jár és sokan szeretik, de személy szerint teljesen indokolatlannak és erőltetettnek tartom. Esküszöm próbálkoztam, de egy kis hang a fejemben ugyanezeket a sikolyokat reprodukálva késztetett menekülésre. A ordibálásokon kívül azonban mindennel elégedett voltam. Szerintem ez a fajta zene az egyik legmegosztóbb. Van aki szereti, van aki gyűlöli és persze vannak a békási emo kinézetű hc-sek akik egyenesen rajonganak érte.

Mindent összevetve aki eddig szerette az Enter Shikari-t az imádni fogja ezt a korongot is, aki nem bírja elviselni ezt a fajta zenét az továbbra sem fogja hallgatni. #captainobvious