Újragondolt nyár – ír producer készített remixet O’SULLIVAN slágeréből
december 11, 2020

A Mongooz and the Magnet egyik frontembere, Ian O’Sullivan októberben izzította személyes témákat feldolgozó szólóprojektjét egy erőteljes starttal. A ‘Little Bird’ című dal a szabadság érzését az elmúlás, a nosztalgia gondolataival árnyalva a 2020-as „sohanemvolt” nyár indie-pop slágerévá vált. A track most egy új elektronikus ízt kap az ír producer, CYNEMA – polgári nevén Peter Fleming – remixével, melyet nálunk hallhattok először.

A végeredmény pedig lehetne az „idénnemlesz” szilveszteri bulik himnusza. Persze, ez nem jelenti azt, hogy a négy fal között ne táncolhatnánk ki vele az év feszültségét – a melankolikus merengéssel kevert, a remixben új fokozatra kapcsolt, várakozással teli lüktetés méltó záróakkordja ennek a rendhagyó évnek.

A karanténidőszak pozitív hozadéka, hogy mára már szinte természetessé vált az, hogy akár országokon átívelő kollaborációk születnek az internet segítségével. Így van ez a ‘Little Bird’ remixének esetében is. Ian és Peter egy erdélyi kis fesztiválon találkoztak először és viszonylag hamar meg is született a közös munka ötlete. CYNEMA tulajdonképpen teljesen szabad kezet kapott a remix terén, ez a művészi szabadság pedig csak jót tett a végeredménynek.

„Eléggé meglepődtem, amikor először meghallottam CYNEMA verzióját. Bedugtam a fülesemet, sétáltam a Moszkva téren, és csak arra gondoltam, mennyire különleges ez a remix. Általában nem szoktam ilyen zenét hallgatni, ez valahogy mégis azonnal betalált”

– idézte fel Ian.

A CYNEMA remix O’SULLIVAN hamarosan megjelenő első EP-jén jelenik meg, amin helyet kap majd egy másik átdolgozás is OIEE tolmácsolásában.