Újabb veszteség: Bezárhat a Kék Ló
november 1, 2018

A VIII. kerületi Kék Ló kedden, egy munkatársa által írt Facebook posztban arról tájékoztatta a klub közösségét, hogy december 31-i hatállyal kiköltöznek a Víg utcai székhelyükről. Mindennek az oka, hogy a kerületi önkormányzat felmondta a helyre vonatkozó bérleti szerződésüket, a jelen állás szerint lakossági panaszokra hivatkozva.

A poszt szerint jelenleg nincs hova menniük, ugyanis “biztos anyagi háttér híján a klub jövője bizonytalan és egy új hely kialakítására egyenlőre nincsen elegendő fedezetünk.”

„Amit ti tehettek annak érdekében, hogy a Kék Ló tovább vágtathasson, hogy a maradék 2 hónapban, a lehető legtöbb jelenléttel támogattok minket.”

Természetesen lesznek támogató bulik, és ezek mellett is lehet segíteni őket például a 1040 4058 8675 5781 5667 1000 számlaszámon. Emellett felhívják a figyelmet arra, hogy

ha valakinek van lehetősége befektetnie a Kék Lóba, vagy esetleg tud olyan helyet, ahova költözhetnének, akkor ne tartsa magába, hanem írja meg a keklopub@gmail.com email címre.

A Kék Ló a hazai avantgarde-jazzszintér egyik ikonikus pontja. A Kazincy utcából költöztek pár éve a Rákóczi téri vásárcsarnok mögé, menedéket keresvén a lassan élhetetlen bulinegyedből. Ez a folyamat a VIII. kerületben azonban ismét utolérte őket: többek között a Corvin Club, a Gólya, a Zsiga bár és a Művelődési Szint után nekik is megint be kell zárniuk vagy új helyet kell keresniük.

A ma megjelent teljes közlemény itt olvasható:

  • November 2-án több dimenziós szabadzenés koncert, 3-án török pszichedélia, 5-én pedig John Dikeman, Ajtai Péter és Aleksandar Škorić triója tölti meg a koncerttermet – támogassuk a Kék Ló csapatát, legyünk jelen!

Fotók: Kék Ló Budapest Facebook oldala