Új Arctic Monkeys album szeptemberben!
június 24, 2013

Az 12 számból álló ötödik Arctic Monkeys stúdióalbum szeptember 9-re várható, címnek a nem túl kreatív ‘AM’ nevet adták.

Amit eddig tudni lehet az lemezről az az, hogy James Ford lesz a producere, ahogyan a ‘Favourite Worst Nightmare’-nek, a ‘Humbug’-nak és a ‘Suck It And See’-nek is, valamint, hogy Josh Homme a Queens Of The Stone Age frontembere, az immáron szólókarrierbe fogó Bill-Ryder Jones a The Coral volt gitárosa, és Pete Thomas az Elvis Costello dobosa is közreműködik a „sarkvidéki majmokkal”.

Az új lemezen hallható lesz a már kiadott single, az ‘R U Mine?’ valamint a napokban megjelent ‘Do I Wanna Know?’ is. Ezeken kívül a Svéd és a Norvég közönség kapott már egy kis ízelítőt a ‘Mad Sounds’ című számból, melynek rosszabbnál rosszabb minőségű verziói fellelhetők az interneten.

A lemez előrendelhető a hivatalos honlapról, illetve a Domino Records oldaláról CD és bakelit formátumokban. Ha gyorsak vagytok, limitált szériás bakelitet is vásárolhattok eddig soha nem látott fotókkal, melynek ára 25 font (kb. 8500 forint)!

A teljes számlista várhatóan ez lesz:

‘Do I Wanna Know?’
‘R U Mine?’
‘One For The Road’
‘Arabella’
‘I Want It All’
‘No. 1 Party Anthem’
‘Mad Sounds’
‘Fireside’
‘Why’d You Only Call Me When You’re High?’
‘Snap Out Of It’
‘Knee Socks’
‘I Wanna Be Yours’

Az Arctic Monkeys hazánkhoz legközelebb július 13-án Bécsben, a Harvest Of Art fesztivál keretein belül játszik majd, melyre jegyek még kaphatóak itt! Ezen a napon látható lesz a Bloc Party és Kate Nash is.