Kaptunk egy kis ízelítőt a VI. UbikEklektik titokzatos lineupjából
július 21, 2021

Alig több, mint egy hónap múlva lesz a VI. UbikEklektik fesztivál, új helyszínen, a varázslatos Felsőtárkány mellett. Bár a szervezők továbbra is titokban tartják a lineupot a nagyvilág előtt, csak nektek most mégis felvillantanak egy-két érdekességet.

Az Ubikverzum nem csupán fesztiválok és programok összessége, hanem közösség-gravitáló világ, ami magába gyűjti és négy elem köré szervezi az embereket, még olyanokat is, akik nem gondolták, hogy egyszer csak itt találják majd magukat. Például a felsőtárkányi falubelieket és az ottani néptánckört, észrevétlenül boronálnak össze mindenkit a Piactéren, ami az idei UbikEklektik különleges központja lesz. A nyüzsgő placcon a látogatók miközben finom falatokat esznek és izgalmas butikok termékeit nézegetik, különböző workshopokba kapcsolódhatnak bele, előadásokat hallgathatnak meg és performanszokat élhetnek át.

Ilyen lesz például a Fiatal Képzőművészek Stúdiója tagjainak kifejezetten Ubikra készült performansza, vagy Boka Gábor közösségi színházi előadása, amibe bevonják majd a látogatókat is. Lesz itt kovácsműhely és egy műanyagkupakokat újrahasznosító karabiner- és grinderöntő üzem is. A belga Eventsure művészeti kollektíva saját sátortáborral készül a fesztiválra, ahol az átlényegülés és az átváltozás kultúrájáról adnak majd elő. Aki pedig a virágokat szereti, a Méhkaptár-show keretén belül a méhészet és a mézkészítés alapjaival ismerkedhet majd meg.

Varga Orsi fotója

Ubikszokásokkal ellentétben, miszerint kétszer nem hívnak meg zenekarokat, idén rendhagyóan a kedvenceik térnek majd vissza a két élőzenei és három elektronikus zenei helyszínükre.

A teljes lineupjukat a Slack csatornájukon tudjátok megkíváncsiskodni, de annyit azért elárultak a szervezők, hogy ott lesz – elmaradhatatlanul – a Bohemian Betyars, lesz neo-dada Tudósok, a hódító Decolonise Your Mind Society és a sodró Freakin’ Disco is, az elektronikus vonalról pedig Deva és iamyank is felbukkan majd az éjszakában.

A fáradt Ubikvándorok a természetből merítkezve feltöltőthetnek majd napközben az Erdőfürdőzés során, ahol szedhetnek gyógynövényeket és megtanulhatják a madárgyűrűzést is.

  • Ne hagyjátok ki, a jegyek folyamatosan fogynak, csapjatok le rá. Több infóért huppanjatok be az Ubik-Slackre!

Sutus Fanni fotója

Kiemelt kép: Varga Orsi