Darage 2024
Tündöklő nihil ragad magával a DARĀGE új singlején
május 3, 2024

Itt a tavasz, nyílnak a virágok, jönnek a darazsak! A tavaly óta öttagúra bővült DARĀGE két átkoncertezett év után, 2022 óta először hoz stúdiófelvételt a világhálóra: A Katasztrófa felragyog a zenekar hamarosan érkező első nagylemezének beharangozó és egyben címadó trekkje. 

Az első single, ahogy az album többi száma is, már ismerősen csenghet a rendszeres koncertlátogatóknak, de ez a rovarinvázió-hullám most éri el először a streaming platformokat is. A zenekar júniusban érkező bemutatkozó albumának felvezető számához egy DIY hangulatvideó is készült. 

“A klip egy összeömlesztett diavetítés a barátaink által lőtt analóg tekercsekből – Tóth Kristóf, Gyarmati Anna, Strasser Brigitta, Sümegi Valentin évtizedek óta gyűjtött, sokszor viszonylag intim tekercseit használtuk fel a videóban. Az analóg fotók és a régi emlélek hangulata reflektál a dal fő motívumára, az elmúlásra és a keserédes nosztalgiára. Nagyon köszönjük a hozzájárulást mindenkinek!”

– Farkas Szandra (dob)

Fotó: Seres Donát

Az albumfelvételek nagy része tavaly zajlott, Szremkó Betti baszsusgitáros részvételével – ő azóta pihenőre ment, és az azóta új basszusszekcióval, szintivel és vokállal kiegészült új felállás a régi dalok kiadásával zárja le a banda első korszakát, és lép be egy újba, amiben már a megjelenéssel párhuzamosan készülnek az új számok is.

A tavasz második felében felpörögnek az események a Darage háza táján: májusban jön egy újabb single és a zenekar első nem házi gyártású klipje Szabó Áron rendezésében, nemsokára pedig befut a rég várt egész estés album is, hamarosan pedig a bolygó legdilibb merch-kollekciója is érkezik!

Kiemelt kép: Cseke Tamás