Képzelt képzelgés
május 11, 2015

A Trick zenekar egy fiatal grunge-rock trió formáció, akiknek egy évvel ezelőtt jelent meg az első nagylemezük Álomgyár címmel. Nagyon energikus banda, saját számokkal, húzós groove-okkal és kiváló magyar szövegekkel.

A legújabb számhoz egy live videoklippet készítettek, amit itt, a Kereten láthattok elsőként!

Az új klipet megnézve egy erős és egységes triót látunk, akik nagyon összeszokottnak tűnnek. Ez nem lehet véletlen, hiszen ovis koruk óta ismerik egymást, azóta nagyon jó barátok. Az RHCP zenéjén közösen felnőtt srácok még a középiskola évei alatt kezdtek el zörögni a garázsban – először silány minőségű cuccokon, kelet-német erősítőkön babrálva. Aztán kellő mennyiségű seattle-i grunge-rock, funk és modern jazz hallgatás és feldolgozás után nekiálltak a saját számok megalkotásához.

Első nagylemezük, már profi körülmények között, Álomgyár címmel jelent meg 2014-ben, online és fizikai formában is, amit teljes egészében a zenekar basszusgitárosa, Zdosek Ádám kevert. Az albumon érezhetőek a korábbi RHCP, Pearl Jam és Audioslave hatások, a fiatal magyarok közül a Sorbonne sexual jelent meg hasonló anyaggal a közelmúltban (kritika itt).

Az énekes-gitáros-dalszerző, Győri Attila haja és kicsit az énekstílusa is Csongor Bálintot juttatja eszembe, a gitárja pedig full SRV amiért respect neki. A zenekar stenkjéért elsősorban a hajszálpontos és erőskezű dobos, Jáger Zoli felel. Szövegeik őszinték és éncentrikusak, szól szerelemről, ivásról, útkeresésről, és a magyarfiatal-életérzésről. Biztosan leköti majd a széplelkű egyetemista hallgatókat, csakúgy, mint a VBK-gőztől bűzlő rocker társaságot. Többek között a Fish! és a Pál Utcai Fiúk előzenekaraként is bizonyították már, hogy érdemes rájuk odafigyelni.

A fentebb látható videót Todoroff Lázár követte el, akit a Szimplás koncertfelvételekről ismerhettek. Ha meggyőzött a Trick élő performansza, menjetek le meghallgatni őket a G3-ba, május 23-án!