32 bitben szörfözi keresztül Budapestet a TPSRPRT az új klipjében
április 7, 2021

A TPSRPRT valamelyik biojában akciófilm-zeneként írja le a zenéjét, és ez nekem anno annyira megtetszett, hogy azóta rendszeresen eszembejut. A most megjelenő új daluk a ‘Liars’ egy picit eltér ettől, hiszen nem filmek, hanem 2000-es évek elejei videójátékok inspirálták.

Az új dalról és a hozzá készült klipről a srácok meséltek nekünk:

Az elnyomásról és a sokszínűség elvesztéséről, meg a hazudozásról ami életekbe is kerül. Még a járvány előtt akartunk rá reflektálni, mert elképesztően alacsony szintre lehozta az embereket, és a hatását a környezetemben is megéreztem. Tehát sokkoló volt. Ez is egy vírus volt ami az agyakban okozott korlátozásokat. Szerintem a “back to normal” várakozás is egy tévút mert a társadalom és a világ a vírus előtt sem volt “normális”, hanem akkor is beteg volt.

Muszáj volt rohangálni, most pedig tilos dolgokat csinálni. Most jött valami ami nagyobb mint a piac, és ez olyan mint egy hipnózis vége. Szerintem olyan élményként kell ezt feldolgozni, hogy mi az az intelligens és radikális változás amivel el tudjuk kerülni a tömeges szenvedést.

A köztér látványa akaratlanul felhozott bennünk egy közösségi felelősségtudatot, és elgondolkodtunk milyen jó lenne végre egy olyan videojáték, ahol azért kapsz pontokat, ha segítesz másoknak és nem azért mert gyilkolsz, meg ilyenek. Viszont egy hatalmas open world-ben vagy, ahol vannak szabad döntéseid. Ezen a döntéssorozaton keresztül jutottunk el a klip sztorijáig. Szerintem most talán még aktuálisabb az a gondolat, hogy ne indulattal reagáljunk dolgokra, hanem legyünk egymással megértőbbek, segítőkészek, és ne hagyjuk elpusztulni a kultúrát, a sokszínűséget egy hazug szisztéma által. Ne engedjük, hogy kimossák az agyunkat. Merüljünk el valamiben, amit szeretünk a feszkó helyett.

Sokat köszönhetünk a Digic Pictures-nek és Szabó Dániel animátor csapatának, akik lelkesen álltak az ötletekhez. Emellett Gyarmati Lilinek a fotókért és videofelvételekért. Jónás Ritának, a helyszínért, és a terézvárosi önkormányzatnak, hogy még zenekarokat is támogat.

Szerintem nagyon eredeti az ötlet, és remekül lett kivitelezve. Illik a klip alá a zene, és nagyon érdekes egy ilyen szűrőn keresztül látni a városokat. Jó régóta nem volt egyébként új TPSRPRT anyag, vajon mi a helyzet velük?

„Szoktunk próbálni hetente, írtunk néhány trekket, 5 darabot már felvettünk. Lassan fel fogjuk tenni őket ha kimastereltük. Meg felveszünk még ötöt.”