„Addig játszunk, ameddig szórakoztat minket, kábítószerek helyett hangszerekkel”

Cikk

október 14, 2017

Steszkó Zsanett

832

A KERET 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja, amit a ti adományaitokból tartunk fenn.

Köss most éves támogatói előfizetést, és megajándékozunk egy KERET blogos vászontáskával!

Hipnotikus, szuggesztív, örömzenébe oltott kísérletezés jellemzi a TPSRPRT folyamatában változó zenéjét. Az instrumentális posztrock-szeánsz kezdő szikráját Gutema Dávid, a zenekar gitárosa pattintotta ki 2009 környékén, laptoppal és dobszerkóval való kalandozásaival. Majd 2014-ben csatlakozott Török Virág (basszusgitár), Nagy Sándor (dob), később pedig Tóth Arnold csempészte bele az elektronikát az így már teljessé váló négyesbe.

ESEMÉNYAJÁNLÓ ↓

„Az analóg hangzások vonzottak. Virág tanácsolta, hogy rángassunk húrokat. Vele a Képzőre jártunk, amikor a vizuális művek és a kiállítások elkezdtek merevnek tűnni számunkra. Arnolddal már a gimiben haverok voltunk, és néztük az Ableton lehetőségeit. Sanyával egy éve ismerjük egymást, és a zenélés által lettünk barátok. Rítusként és hobbiként tekintünk az egészre, addig játszunk, ameddig szórakoztat minket. Kábítószerek helyett hangszerekkel. Igazából nem tudunk zenélni , de szeretünk.” – meséli Dávid, és szavaiból kitűnik a banda egyik szimpatikus vonása, hogy ráfeszülés nélkül ontják a rafinált hangáradatot.

A „Smuggler”-t hallgatva és videóját nézve, az embernek olyan érzése támad, mintha a zene valósággal végigáramlana, vagy ha már a kisfilmben így történik, „deszkázna” az idegpályáinkon. A TPSRPRT az egyszerűséget és a hangszeridegen zajok hangszerekkel való mixelését helyezi fókuszba, létrehozva egy letisztult, mégis pillanatonként változó hangulatot. Ahogy a dallam mantraszerű fő hullámát körbefonják a kis elektronikus prüntyögések és zajok, valódi eargasm-érzés indul útjára.

Az improvizatív hajlam és a folyamatos változásra törekvés szerzeményeikre és koncertjeikre egyaránt jellemző. Élőben sosem ugyanúgy játsszák számaikat, de reméljük a Kikeltető alkalmával is meglesz az összhang és a kémia.

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

PLAYLISTEK