Tökéletesen összeomlott az élőzenei piac 2020-ban

Cikk

december 17, 2020

Bálits Mihály

662

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

Legalább negyvenmilliárd forintos bevételkiesést okozott a pandémia a magyar zeneiparban, mivel a veszélyhelyzeti korlátozások miatt a rendezvények háromnegyede elmaradt – írta meg a Világgazdaság. A ProArt éves zeneipari jelentése szerint soha nem tapasztalt mértékű visszaesést szenvedett el a magyar élőzenei piac 2020-ban, miután “a tavalyinál 76,2 százalékkal kevesebb élő és elektronikus zenei fellépés volt az év első nyolc hónapjában.”

A lap értesülései szerint

a válság legalább 40 milliárd forintos kiesést okozott az iparágnak, amely tavaly még 73,5 milliárd forint bevételt ért el, idén viszont elveszítette piacának körülbelül a 60 százalékát.

Ugyanakkor meg kell említeni, hogy a tavalyi ezzel szemben rekord év volt. 2019-ben

2018-hoz képest.

Kiemelt kép: Kobuci/PASO, grafikon: Artisjus

PLAYLISTEK