Tini surf-pop Ausztráliából

Cikk

június 1, 2013

Kocsis András

169

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

Az ausztrál San Cisco 2009-es alakulása után első sikereit a debütáló EP-jükkel, a Golden Revolverrel érték el, majd 2012-ben robbantak be a szigetország köztudatába ‘Awkward’ című számukkal. A kislemez több helyi díjat is nyert, majd a banda az év vége felé kiadta első, self-titled albumát. A formáció hangzását főleg az MGMT, a The Flaming Lips és a Vampire Weekend inspirálták, a végeredméy pedig egy kellemes, tengerparti indie zene, lágyan dübörgő dobszólamokkal, mászkáló basszusokkal és tompán nyivákoló gitárhanggal, egy csöppnyi elektronikával megspékelve. Első hallásra nem ugrana be, de amint meghalljuk a dobos hölgyet is énekelni, egyből felsejlik egy elég erős The Clik Cliks utóérzés, de a San Cisco talán valamivel visszafogottabb és lazulósabb a korát jócskán megelőző brit formációnál.

Sokat láthattátok őket az elmúlt pár hétben, ugyanis Daft Punk, ‘Get Lucky’ feldolgozásuk körbejárta az egész internetet – jogosan, hiszen a dal egyik legjobb coverét hozták össze a srácok. 2013 februárjától elindultak az első amerikai turnéjukra a The Vaccines előzenkaraként, májusban az Egyesült Királyságban adtak néhány koncertet és várhatóan idén már beveszik a nagyobb nemzetközi fesztiválokat is.

PLAYLISTEK