Szakítás, koronavírus és két hét karantén vezetett Thoma David első magyar dalához
június 11, 2021

Thoma David a Kikeltető 2020 mezőnyében tűnt fel először, majd ezt követően építgette tovább a melankolikus szörfrock hangzását DIY stúdiójában, amelyet hamarosan megjelenő nagylemezével igyekszik egy újabb szintre helyezni. Most nálunk hallhatjátok először a teljes egészében magyar nyelvű album előfutárát, a ‘képtelen‘ című melankolikus szörfdalt.

https://www.youtube.com/watch?v=njxjbZDDxq8

Ez tehát Thoma David első magyar nyelvű dala, amely minden angolul éneklő magyar zenekar és előadó életében nagy mérföldkő, és ez most sem történt másképp. Dávidnak például egy szakítás (bár nem az övé), a koronavírus és két hét karantén kellett hozzá, hogy felismerje, hogy a szó pozitív értelmében mennyire más magyarul dalokat írni:

„Amikor gitárt és tollat ragadtam egyszerűen képtelen voltam leírni egy angol sort is, ha pedig mégis sikerült, nem tetszett. Önismétlővé váltam a szűkös angol tudásom miatt, így hát megpróbáltam magyarul. Rengeteg nagyon béna magyar dalt írtam de ez kellett ahhoz, hogy belejöjjek és megszülessen az első, majd további 8 magyar dal.”

Ahogy Dávid eddig a zenét is teljesen DIY-módon – most már Sipos Gergő dobossal kiegészülve – készítette, most már a videóklipet is teljesen házi körülmények között rakta össze:

„A klip igazából a szakítás utáni unalmas és üres napjaimat mutatja be, amikor mindegy mivel, de próbáltam terelni a figyelmemet. Ezek a képek tényleg a valóságban is hasonlóan zajlottak. Aztán eszembe jutott, hogy építhetnék szarból várat. Így született meg a klip.”

Június 18-án érkezik tehát Thoma David első, teljes egészében magyar nyelvű nagylemeze, a félálom, addig is kellemes nosztalgiázásként ajánljuk Dávid közel két éves első fellépését a régi Dürer Kert középső terméből: