Itt egy izmos ízelítő a The Royal Freak Out közeledő nagylemezéről
október 2, 2018

A The Royal Freak Out neve már sokunknak ismerősen csenghet, hiszen a Londonból hazaköltöző zenekar megmutatta már magát több budapesti és vidéki klubban, illetve a nyári fesztiválokon is. A zenekar élete legfontosabb mérföldköve előtt áll, ugyanis két kislemeze után idén ősszel megjelenik első nagylemeze A Step Beyond The Fading Line címmel.

A felvételek Sohajda Peti (Shapat Terror, Kerekes Band) egerszalóki stúdiójában készültek egy hónap wellness-stúdiózás alatt, melyre előtte közel három éven át hangolódtak.

A kiadvány első beharangozó dala és a hozzá készült road movie-s klip a Recorderen debütált, nálunk pedig megismerkedhettek a másodikkal:

Mindig iszonyú nehéznek találtam, hogy higgyek a kitörési lehetőségben, de időről időre beleakadok olyan karakterekbe, akik magukkal tudnak húzni, akikben valahogy mégis merek hinni. A dal egy ösztönzés azoknak, akik a fejlődés élére állnak és akik motiválnak másokat arra, hogy elérjék a céljaikat, sőt akár az álmaikat.” – mesélte a frissen debütáló számról a zenekar frontembere, Farkas Balázs.

A lemez 10 hangfelvételt tartalmaz majd, köztük a korábbi kislemezen lévő ‘Comeback’  újragondolt változatával és természetesen az előbb bemutatott ‘New Transmission’-nel. A formáció október 19-én a Robotban mutatja be új LP-jét, vendégük a szintén budapesti dark-blues trió, a River of Lust lesz. Aki viszont lemaradna, még elcsípheti őket a hat állomásos turnén is a Dungaree és az Alone in the Moon kíséretében.

kiemelt kép: Zsiga Pál, lemezborító: Jakab Péter