Dalpremierrel és jelentős fordulattal csap 2018 húrjai közé a The Luckies

Cikk

december 30, 2017

Steszkó Zsanett

338

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

A The Luckies ötfős legénysége körülbelül egy éve osztotta meg velünk az első nagylemezüket övező izgalmas történések rengetegét, majd nálunk kezdték az évet egy dupla dalpremierrel, most pedig egy újabb szerzeménnyel és egy nagy bejelentéssel búcsúztatják 2017-et.

A ’No. 19’ közel 6 hónapon keresztül érlelődött és tisztult erre a formára, a produceri munkálatokat ismét Ligeti Gyuri végezte. A srácok a dalt szalagra játszották fel – egyszerre mindenki, hogy megtartsák a Luckies-os dinamikát, ugyanakkor a The Luckies’ First Album kiforrottabb nyomvonalát követve, debütáló EP-jük blues-os gyökereitől némiképp elkanyarodva a dögös indie-beat-rock-vonalra erősítettek rá, a modernebb hangzás jegyében.

A dal egyben egy korszakot lezáró alkotás, ugyanis a zenekarra változásokban gazdag új év köszönt;

Az elmúlt 2 évben renegeteg felejthetetlen dolog történt: turnék itthon és Angliában, nyári fesztiválok, budapesti koncertek, lemez, egyre növekvő közönség – visszatérő arcok Budapesten és a többi városban is. Sok-sok együtt töltött idő, közös munka.

Azonban 2017 őszén elkezdtek máshogy alakulni a dolgok, aminek a vége az lett, hogy Tim és a The Luckies útjai kettéváltak. Megújult formában, és valószínűleg új irányt véve, de folytatni tervezzük a közös zenélést, új énekessel kiegészülve.

Nagyon szerettük ezt az korszakot, és köszönjük a sok támogatást, hogy eljöttetek a koncertekre és együtt buliztunk sok helyen, megismerhettünk ennyi mindenkit! Reméljük jó hírekkel jöhetünk nemsokára, és ismét találkozunk!

PLAYLISTEK