Fel a kezekkel oldheadek! – The Coworkers EP-premier

Cikk

július 9, 2018

keretblog.hu

529

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

A The Coworkers babérkoszorúval a fején próbált az itthoni zenei színtérre belépni. Versenyt nem hirdetve, egyszerre kedvenc zenekarunkként állítottak elénk (“Hungary’s favourite popband”) – mi pedig keresgéltük hozzá az elégséges alapot. Hogy ez a pillanat beteljesülést nyerhet-e a megjelent EP-vel, a ti döntésetek lesz.

A srácokkal tavaly októberében foglalkoztunk első számuk, a ‘Cheatday’ megjelenésekor – interjúnkban a szám mellett a zenekar alakulásával, és tagjaival is megismerkedhettetek. Itt olvashatjátok.

Időközben újabb dalt dobtak ki ‘Your lover is a sad boy’ címen. A “munkatársak” ehhez a dalhoz újra Habony Dalmát vonták be cover felelősnek, és hogy a popipari gyártásfolyamat tökéletesebb legyen, Munding Márton slammert a dalszöveghez.

A gyártói szövetségnek ez a megosztottsága látszik megtörni a most megjelenő új self-titled EP-jükön. Ebben két worker prímássá lépett elő ötletek terén, és így vált a ‘Kill the oldheads’ vokálcentrikussá. Juhász Márton (énekes) ihletett melódiájával, a 8E buszon. A folyamatok megszokott sorrendjével ellentétben a gitár került rá utoljára, tartalmában viszont ez a szám tükrözi leginkább filozófiájuk:

A belevaló kísérletezést, hogy képzett zenei háttér nélkül bízzanak magukban, és még az oldheadek is fricskát kapjanak tőlük.

Ezért kissé kár, hogy nem ez a dal sikerült legerősebbre. A ‘Crafting reality’ érdekesebb darab. Maier Péter nevéhez köthető elsősorban, de egészen Marci és Peti kollégiumi szobájáig nyúlik vissza keletkezése. Őket egy negyedik Coworker-ként egy atlantai rapper, Oxpharm egészít ki. A szöveg koncepciója Peti kedvenc filmje – a Donnie Darko – alapján készült.

A srácok ‘Remorse’ című számát ízelítőként korábban is hallhattuk, de most álljon az egész részeként itt is.

Ha önmitológiájuk csak félig is ér célba, biztosan sokat fogjuk még hallani a nevüket!

Szerző: Major Norbert

PLAYLISTEK