A The Qualitons-nak hála bekacsinthatunk a legendás KEXP rádió kulisszái mögé
április 30, 2019

Még a mi szívünket is büszkeséggel töltötte el a hír, amikor kiderült, hogy a The Qualitons első magyar zenekarként meglátogathatja az egyik legikonikusabb amerikai rádió, a KEXP stúdióját, ahol egyébként is rotációban ízlelgetik új albumuk számait. A március 22-én rögzített élő adás videója várhatóan májusban érkezik majd, de a srácok most megleptek minket egy kis exkluzív háttértartalommal.

A 11 éves banda egyébként a rádió egyik legfőbb zenei szerkesztője, Kevin Cole zenei radarján tűnt fel, aki számára úgy látszik, szerelem volt első hallásra, mivel előfordult, hogy All We Can Do c. szerzeményüket a nap dalának választotta, aztán pedig Echoes Calling című lemezüket 2018 legjobb albumai között emlegette.

Ezek után nem is volt olyan meglepő, hogy elhívta őket a legendás stúdióba, ahol többek között az All Them Witches, a The Dø, a The National, Lykke Li vagy épp a Florence and the Machine is megfordult már.

„Kevin Cole-nak a live session után rögtön mennie kellett műsort csinálni, mi meg ott tébláboltunk vagy egy órát a stúdióban. Elég nagy helyiség, meg volt egy kis „backstage-ünk” ahol kifújtuk magunkat. Egy idő után meg jött az infó, hogy el ne menjünk köszönés nélkül, és végül intett, hogy menjünk be a műsorába is, ahol épp nagy fordulatszámon pörgött minden. Olyan volt, mint egy jól sikerült koncert után, mikor jól megérdemelten ‘kifújjuk magunkat’. 

Nem hiszem, hogy felfogtuk igazán, hol vagyunk épp, csak léteztünk, és jól éreztük magunkat. Kevin durván pörög, nem csak úgynevezett Vegán DJ, hanem annyira energikus és eleven DJ-zés közben mint egy 7 éves gyerek. Vicces volt látni, ahogy pörög a nyelve, meg dobja egymás után be a legmenőbb dalokat. Mi meg próbáltuk értelmezni a helyzetet.”

– kommentálták a srácok a kulisszavideót, melyben a szerkesztő épp belecsap délutáni műsorának lecsójába.

Címkép: Niffer Calderwood Photography