Taylor Swift: Sorosék arcátlanul kapzsiak
április 27, 2020

Nem foglalkoztunk még bővebben a Kispál 1991-es koncertfelvételével, se a Budapest Park utalványrendszere ellen kirobbant felháborodással, se az EU ajánlásával, miszerint a fesztiválok kapui nyithatnak ki legkésőbb. Mindez főleg azért volt, hogy az igazi, tehát az igazi hírekre, a meghatározó információkra, releváns tartalmakra tartalékoljuk energiánkat, amelyek végül hétvégén kerültek ki a világ és az Instagram nyilvánossága elé, miszerint

Taylor Swift többek között a Soros-családot „arcátlan kapzsisággal vádolja”, mert szerinte volt kiadója a koronavírus-járvány miatt megcsappant jövedelmek okán adta ki – az ő engedélye nélkül – a 2008 óta felvett anyagainak egy részét egy teljes album keretében. 

A Grammy-díjas énekesnő, többszörös listavezető, csúcstartó mindezt az Instagram oldalán egy úgynevezett Storie-ban osztotta meg követőivel, akik valószínűleg már ismerhették az ügy előzményeit. Felháborodásának célpontja nem csak a Soros-klán volt, hanem Scooter Braun zeneguru, többek között Justin Bieber felfedezője, Ariana Grande és Demi Lovato jelenlegi, illetve Kanye West volt menedzsere.

Scooter volt az, aki tavaly megvette Swift előző kiadóját 330 millió dollárért, amiért az énekesnő erős hangnemben kelt ki a közösségi médiában. Ezzel ugyanis ő birtokolta Swift összes 2006-tól 2017-ig készült albumának és számának kiadási jogait. Ezt a vásárlást pedig az énekes szerint Alex Soros – aki György fia, a Soros család tagja – támogatta.

Most, hogy a koronaválság idején a bevételek megcsappantak, Scooterék kiadtak egy lemezt, amin Taylor Swift anyagai hallhatóak. Mindezt az ő beleegyezése nélkül, persze.

Erre reagált Swift az Instagramján, hogy semmi köze az album megjelenéséhez, illetve gúnyos hangnemben kelt ki amiatt, hogy valószínűleg „felismerték, az a 330 MILLIÓ, amit a számaiért fizettek, nem volt túl bölcs döntés” és most újra kell nekik a pénz.

„Szerintem… ez csak egy újabb példája az arcátlan kapzsiság megnyilvánulásának, amit a koronavírus-járvány idején látunk. Rendkívül ízléstelen, bár teljesen transzparens és őszinte.”

– szólt az énekes. Az igazán fontos dolog, viszont nem is ez, hanem

a háttérben megbúvó Soros-szál.

Menjünk picit vissza az időben: hogyan is kezdődött a celeb-balhé?

Miniháborúk, cselszövések a fehér ellen – ismerős valahonnan?!

Hogyan kezdődött tehát a dolog? Hát egy olyan emberrel, akit Scooter patronált, és aki mögé – ahogy az énekesnő később hallotta – a Soros-család ált. Ez az ember pedig

Kanye West.

A rakoncátlan Kanye 2009-ben nem bírta ki, hogy az MTV Music Video Adwards-on jelenetet ne rendezzen: mikor a mindössze 19 éves Taylor átvette a legjobb videóklipért járó díjat, West kikapta kezéből a mikrofont és elkezdett a közönség és a világ szeme láttára arról beszélni, hogy szerinte Beyonce Single Ladies című klipjének kellett volna nyernie.

A folytatás persze nem maradt el: bár a világ felháborodott Kanye agresszív viselkedése miatt, és annak ellenére is, hogy a következő években Swifttel mégis kibékültek, az amerikai énekes 2016-os, Famous című számában (egyébként valóban nagyon) megalázó módon ábrázolja Swiftet, miközben anyaszült meztelenül mutatja klipjében és arról rappel, hogy neki és Taylornak még mindig van esélyük szexelni, valamint, hogy „ő tette azt a ribancot híressé.”

Kanye West menedzsere pedig ebben az időben pont Scooter Braun volt, akinek valószínűleg ínyére volt a rappere által keltett botrány és ezzel együtt a hírverés. És végül kik lettek Braun valószínűsíthető támogatói???

Természetesen Sorosék.

Ismerős valahonnan? Hogy a Soros család a háttérből mozgatva a szálakat, egy színesbőrűvel támad a szegény fehér művésznőre? Idézzünk fel két szöveget a témáról: az egyik a többszörösen meghurcolt Taylor Swift írása Braun ellen, a másik pedig egy kis, közép-európai városból származó szegény veterán szabadságharcos szavai a menedzsert láthatólag pórázon tartó támogató Soros-csáp ellen.

„Évek óta kértem, esélyt kértem saját munkám birtoklására. (…) Otthagytam a kiadót, mert tudtam, hogy a szerződés aláírása után Scott Borchetta, a kiadó vezetője, el fogja adni, eladva ezzel engem és a jövőmet is. Borzalmas érzés volt azt választani inkább, hogy hátrahagyjam a múltamat. A zenéket, amelyet a hálószobám padlóján írtam, és a videókat, amelyekről álmodtam és abból a pénzből fizettem, amelyeket bárokban, majd klubokban, majd arénákban, majd stadionokban kerestem. Néhány szórakoztató tény a mai hírekről: Megtudtam, hogy Scooter Braun hogyan vásárolta meg a volt kiadómat és az anyagaimat: csak arra a folyamatos bullyingra és manipulációkra tudtam gondolni, amit tőle kaptam az évek során.”

Sokak számára érdekes lehet az áthallás, Orbán Viktornak, Magyarország miniszterelnökének pénteki rádióinterjújából:

 „A héten közzétett egy cikket a járvány gazdasági következményeinek kezeléséről. Ez a kettes számú Soros-terv az én fejemben. Mit írt? (…) Az Uniónak kölcsönöket kell felvennie, lehetőleg nagy összegű kölcsönöket. Ezeknek a kölcsönöknek az alapösszegét nem is kell visszafizetni a jövőben, viszont a kamatoknak nincsen lejárata. (…) A kamatot szeretik ők nagyon. Tehát az a helyzet, hogy olyan pénzügyi javaslat került asztalra, amely az Európai Unióra gyakorolt súlyos következményét tekintve legalább olyan veszélyes, mint a múltkori, a migránsok betelepítésére vonatkozó terv.”

Miben hasonlít egymásra Orbán Viktor és Taylor Swift?

A hasonlóság nem véletlen. Orbán és Swift valójában sok szempontból évek óta azonos úton járnak. Nem lenne meglepő, ha a magyar-amerikai milliárdos elleni harcukban összefognának – bár featekről egyelőre még nem érkezett hír. Viszont a hasonlóságok bárkinek kiszúrhatják a szemét, és bár a Föld másik részein élnek, egészen egyértelmű, hogy ebben a tekintetben szó sem lehet véletlenekről: elgondolkodtató párhuzamok következnek.

  • Keresztnevük hat betűből áll.
  • Majdnem ugyanolyan magasak.
  • Pályafutásuk elején kényelmetlen és kínos helyzetbe hozták őket.
  • Mind a ketten népzene kedvelők.
  • Ha már a nép: mind a ketten vidéki településen nőttek fel.
  • Innen értek fel a csúcsra, az emberek róluk beszélnek, a legnagyobb újságok is írnak róluk.
  • Míg Taylor Swift a csatáiról és exeiről csinál komplett albumokat, Orbánnak visszatérő kommunikációs eleme az őt megelőző kormányok rendíthetetlen szidása, tehát a szocizás, vagy a Gyurcsányozás.
  • Sosem lehet náluk tudni, hogy túl vannak-e a csúcson, vagy, hogy a java még csak most jön.
  • Taylor az eladási- és a Billboard listáját vezette, Orbán a Fideszét.
  • Minden felületen sokat támadják őket, de ők újra és újra fel tudnak állni.
  • Ha bemész a Vittulába, valószínűleg mindkettőjüket meg fogod hallani az este folyamán. Azonban ők valószínűleg soha sem fognak oda járni.
  • We are never ever getting back together! Soha! Érted, Lajos?!
  • Soros

Pár évvel ezelőtt a híres rapper, Mr. Busta azt írta önéletrajzában, hogy a Wall Street-i zsidók Rihannán keresztül mozsdatják pénzüket. Azt sugallta továbbá, hogy közük lehet 2Pac rapper meggyilkolásához is. Nem nehéz elképzelni, hogy Swift ugyanúgy ellenáll a Tőke nyomásának, ahogy Orbán is és ezért lettek mindketten kipécézve.

Persze, akadhatnak olyanok, akik szerint a fentiek mindössze véletlen egybeesések, de az a tény, hogy Swift 131 millió követője előtt szidta többek közt Alexander Sorost és a családját, pont azután, hogy Orbán bejelentette a 2. Soros-tervet, minimum felvet pár kérdést kettőjük kapcsolatát illetően. Viszont ezekre a kérdésekre csak a jövőben kaphatunk választ.

Képek: instagram.com/taylorswift; montázs: BM