Táncolható szomorkodás a hóban – Majré dalpremier
január 24, 2024

Az elengedés nehézségén filozofál Kényelmetlen című, skandináv tájakat idéző, hóban sétálós hangulatú új dalában Majré. A szám alapját zenekarának új dobosa, Szabó Áron adta, aztán pedig közös ötletelésükből jött létre egy félkész dal, amely Schmidt Gergő „Tembo” producer kezei között érett be és végül Béres Gábor basszusgitársávjával vált teljessé.

„Áronnal még csak most kezdtünk közösen dolgozni, de már látszik, hogy nagyon jól tudunk együttműködni a dalszerzésben is, és szerintem ez a jövőben is így lesz. Szerintem ez egy téli dal, amire egyszerre lehet táncolni és sírni a hóban. Azt érzem, ez a kettősség általában elég jól leírja a zenémet”

– mesélte Maier Peti, azaz Majré.

„Valaki azt mondta nekem, olyan a dal, mintha pszichológusnál lenne: egyfajta analízis az elengedésről és arról, amit akkor élünk át, amikor azért szakad vége egy kapcsolatnak, mert ez a helyes döntés. Hiába áll szemben az érzelmekkel, mindkettőtök érdeke, hogy ne folytassátok. Nem azért szakítotok, mert elfáradt már a viszony, hanem anélkül zárjátok le, hogy az erős kötődés fellazult volna. Ezt az intenzív érzelmet, az elengedés kényelmetlenségét fogalmaztam meg” – mondta el Peti, aki mesélt a szövegírás folyamatáról is.

„Egy új módszert próbáltam ki. Érzéseket írtam középre, amikről szól majd a dal, és ezekhez kötöttem hozzá a gondolatokat. Ebből lett egy mögöttes szerkezet, ami alapján aztán elkészült a szöveg. Az eddigiekhez képest jóval logikusabb, strukturáltabb felépítésű lett: a refrén összefoglalja a témát, a verze pedig kifejti.”

Érdekesség, hogy a dal munkacíme Északra volt, és a kész dal harmóniái által teremtett atmoszféra végül szinte tényleg láttatja velünk a sarki fényt: pont illik a fagyos, havas januári estékhez. Szomorkodós, agyalós, de mégis táncolható, igazi alterpop dal lett ez, ami szépen illik Majré eddigi diszkográfiájába.

  • Majrét pesten legközelebb a Hűvös társaságában csíphetitek el márciusban, esemény erre!