Elkezdődött a jelentkezés a hetedik Szimpla Lemming Programra

Cikk

január 15, 2019

Steszkó Zsanett

1335

A KERET 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja, amit a ti adományaitokból tartunk fenn.

Köss most éves támogatói előfizetést, és megajándékozunk egy KERET blogos vászontáskával!

Pénteken záróbulijához ér az ötödik Kikeltetőnk, de úgy alakult, hogy ezután sem kell feltörekvő, friss zenekarok nélkül maradnunk, mivel nemrég mi is csatlakoztunk a Szimpla Lemming Program tehetség-segítő kezdeményezésének Bizottságához.

ESEMÉNYAJÁNLÓ ↓

A Lemming Program idén hetedik alkalommal kel életre azzal a céllal, hogy kiteljesedni vágyó, friss és eredeti zenekarokat hozzon össze. A tavalyi mezőnyből ismerős lehet számunkra a nálunk is bemutatkozott Nunki Bay Starship és a Sex in the Black Hole is, a korábbi évek nevei között pedig megtaláljuk a Supra Universumot, az Ethnofilt, Hó Mártont vagy éppen a The Best Bad Tripet is.

2019-ben is 12 zenekar vehet majd részt a három állomásos kezdeményezésen.

A program első része egy önálló est a Szimpla Kertben. A koncertet a Szimpla csapata élőben közvetíti majd online csatornáikon, egy kiválasztott számról pedig egy teljes értékű, szuper minőségű felvételt is készítenek. A zenekar ezután színt vallhat a Budapest Eklektik műsorban, hogy milyen is lemmingnek lenni.

Az egyik legizgalmasabb szegmens a Lemming Kerekasztal beszélgetés lesz, amin tapasztalt zenészekből, szervezőkből, újságírókból és egy coachból álló bizottsággal közösen vizsgáljuk a zenekart, mint élő közösséget: hogyan lát önmagára, hogyan kezelheti a felmerülő konfliktusokat és fejlődhet anélkül, hogy a frontember kilépjen a világsiker küszöbén, mert összeveszett a gitárossal.

A Lemming Bizottság tagjai ezen aktívan részt vesznek, és a zenészekkel együtt osztják meg tapasztalataikat a közös zenélés belső dolgairól. A tagok egyébként együtteseket támogató szakmabeliek, akikkel személyes kapcsolatot lehet kialakítani és tabukat döntögetni:

A koncertek lezajlottával a zenekarok személyre szabott lehetőségeket kapnak díjak helyett, olyanokat amik fejlődésüket leginkább segítik:

A jelentkezés ingyenes, a koncertek sem belépősek, egyedül az aktív részvétel elvárt. Olyanok jelentkezését várjuk, akiknek van legalább 60 percnyi koncertanyaguk, saját, kreatív zenéjük, és képesek megszegni a szabályokat. Olyan csapatokat kutatunk, akik, mint a lemmingek, szó szerint minden áron arra mennek, amerre a saját útjuk viszi őket.

Tehát a menetrend a következő:

Január 14-től február 14-én éjfélig lehet jelentkezni a Dalok.hu Lemming Program menüpontjában, ehhez két zenei szám, egy fotó és rövid zenekari leírás szükséges.

A bejutott zenekarokkal kialakításra kerül a Szimpla Kert márciusi programja, minden banda kap egy egész estét. A koncertet követő hétfő este a Tilos Rádió Budapest Eklektik műsorban is bemutatkoznak, és a tervek szerint a kerekasztal beszélgetések március 20-án és április 3-án lesznek megtartva.

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

PLAYLISTEK