Elkezdődött a jelentkezés a hetedik Szimpla Lemming Programra

Cikk

január 15, 2019

Steszkó Zsanett

846

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

Pénteken záróbulijához ér az ötödik Kikeltetőnk, de úgy alakult, hogy ezután sem kell feltörekvő, friss zenekarok nélkül maradnunk, mivel nemrég mi is csatlakoztunk a Szimpla Lemming Program tehetség-segítő kezdeményezésének Bizottságához.

A Lemming Program idén hetedik alkalommal kel életre azzal a céllal, hogy kiteljesedni vágyó, friss és eredeti zenekarokat hozzon össze. A tavalyi mezőnyből ismerős lehet számunkra a nálunk is bemutatkozott Nunki Bay Starship és a Sex in the Black Hole is, a korábbi évek nevei között pedig megtaláljuk a Supra Universumot, az Ethnofilt, Hó Mártont vagy éppen a The Best Bad Tripet is.

2019-ben is 12 zenekar vehet majd részt a három állomásos kezdeményezésen.

A program első része egy önálló est a Szimpla Kertben. A koncertet a Szimpla csapata élőben közvetíti majd online csatornáikon, egy kiválasztott számról pedig egy teljes értékű, szuper minőségű felvételt is készítenek. A zenekar ezután színt vallhat a Budapest Eklektik műsorban, hogy milyen is lemmingnek lenni.

Az egyik legizgalmasabb szegmens a Lemming Kerekasztal beszélgetés lesz, amin tapasztalt zenészekből, szervezőkből, újságírókból és egy coachból álló bizottsággal közösen vizsgáljuk a zenekart, mint élő közösséget: hogyan lát önmagára, hogyan kezelheti a felmerülő konfliktusokat és fejlődhet anélkül, hogy a frontember kilépjen a világsiker küszöbén, mert összeveszett a gitárossal.

A Lemming Bizottság tagjai ezen aktívan részt vesznek, és a zenészekkel együtt osztják meg tapasztalataikat a közös zenélés belső dolgairól. A tagok egyébként együtteseket támogató szakmabeliek, akikkel személyes kapcsolatot lehet kialakítani és tabukat döntögetni:

A koncertek lezajlottával a zenekarok személyre szabott lehetőségeket kapnak díjak helyett, olyanokat amik fejlődésüket leginkább segítik:

A jelentkezés ingyenes, a koncertek sem belépősek, egyedül az aktív részvétel elvárt. Olyanok jelentkezését várjuk, akiknek van legalább 60 percnyi koncertanyaguk, saját, kreatív zenéjük, és képesek megszegni a szabályokat. Olyan csapatokat kutatunk, akik, mint a lemmingek, szó szerint minden áron arra mennek, amerre a saját útjuk viszi őket.

Tehát a menetrend a következő:

Január 14-től február 14-én éjfélig lehet jelentkezni a Dalok.hu Lemming Program menüpontjában, ehhez két zenei szám, egy fotó és rövid zenekari leírás szükséges.

A bejutott zenekarokkal kialakításra kerül a Szimpla Kert márciusi programja, minden banda kap egy egész estét. A koncertet követő hétfő este a Tilos Rádió Budapest Eklektik műsorban is bemutatkoznak, és a tervek szerint a kerekasztal beszélgetések március 20-án és április 3-án lesznek megtartva.

PLAYLISTEK