Szex, Drog, és csak utána a Rock’n Roll
június 11, 2013

Egy új angol felmérés azt mutatta ki, hogy egy átlagos fesztiválozó, ha teheti, inkább a tudatmódosításra és a szexre fordítja idejét egy nyári fesztiválon, mintsem, hogy megnézzen egy elő koncertet – írja az NME.

fesztivál volt

[polldaddy poll=7169413]

2000 ember vett részt a tesztben, melyben a fesztiválokról való véleményükre, valamint szokásaikra voltak kíváncsiak. A kutatás azt is kimutatta, hogy az emebrek 25%-a már létesített vadidegennel szexuális kapcsolatot egy fesztiválon, 21% drogozott és 13% keveredett verekedésbe.

Nem csak a 20 éveseké a világ! A fesztiválok nyilvánvalóan több generációt átfognak, a közép-korosztályúak (45-54 éves) közül 9% fogyasztott drogokat, minden ötödik bevallja, hogy erőteljesen lerészegedett és 10% állítja, hogy lefeküdt egy idegennel fesztiválozása során. Csak 45% állította, hogy a zenére volt kíváncsi. Voltak akik az atmoszféra, mások a társaság miatt jelentek meg, még néhányan csak a szürke hétköznapokat akarták egy kicsit háttérbe szorítani.

Összességében a 2000 emberből 47% elismerte, hogy tett olyan dolgot, amit egy fesztivál környezetén kívül soha nem tenne meg.

Erre magyarázatképp, megszólalt George McKay a Salfordi Kulturális Tanulmányok Egyetemének professzora, aki szerint a fesztiválok a régi karneválokból gyökereznek, melyek teljesen kifordították a hétköznapi élet normális szokásait. Ezt a hagyományt folytatva ma már a fesztiválok azok a helyek, ahová az emberek azért járnak, hogy kiszakadjanak a szürke valóságból, és megszegjék szabályaikat.

Érdekesség még, hogy a megkérdezettek brit származásúak voltak, és átlagosan 423 Fontot költöttek (megközelítőleg 140 ezer forint) fesztiválozásuk során, de a 18-24 éves fiatalok 60%-a túl drágának tartja  a fesztiválokat.