A Stenk is megszűnik jelenlegi formájában az Index bedarálásával

Hírek

július 24, 2020

keretblog.hu

1557

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. A közeljövőben szeretnénk fejleszteni a videós csapatunkat, live sessionöket, riportokat és lemezkommentárokat készíteni. Ehhez szükségünk van a támogatásotokra. Iratkozz fel a YouTube csatornánkra, és ha megteheted, támogasd a munkánkat!

Az elmúlt hetekben talán nincs is olyan hírfogyasztó ember, aki ne döbbent volna le egy pillanatra az Index körül kialakult zűrzavarban. Lehet szeretni vagy nem szeretni, de egy olyan portálról beszélhetünk, ami nagy valószínűséggel mindennapjaink részévé vált és az ezt érő változások óhatatlanul hatással vannak a hazai független újságírás fogalmának egészére.

Dull Szabolcs főszerkesztő menesztése után mintegy dominó effektusként a portál újságírói sorra adják be lemondásukat, zenei blogként pedig különösen érzékenyen érint minket a hír, hogy ma a Stenk is bejelentette az eddigi működésének a végét.

Azt hiszem, az egész KERET blog nevében kijelenthetjük, hogy a tesónk volt ez a zenei oldal, számtalan magyar feltörekvő banda felfedezését írhatjuk a számlájukra, akár cikkeik, premierjeik, akár dalversenyük okán – például Middlemist Red, Dope Calypso, Gustave Tiger. Emellett saját tehetségkutatónkon is segítségünkre voltak, a zsűrizéstől a Kikeltető döntő közvetítésén át a „műsorvezetésig” egyaránt. Arról nem is beszélve, hogy milyen sok Kikeltetős és egyéb szupertehetséges zenekarnak segítettek a nagyobb nyilvánossághoz jutásban.

Tehát végtelenül hálásak vagyunk az Indexnek és a Stenknek azért, amit az elmúlt években a magyar zenéért tettek.

A Stenk két távozó szerzőjének búcsúposztjai pedig alább olvashatóak:

PLAYLISTEK