Új kislemezzel ugrik fejest a mocsárba a The Swamp Creatures

Cikk

május 8, 2021

Jókay Kristóf

1099

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. A közeljövőben szeretnénk fejleszteni a videós csapatunkat, live sessionöket, riportokat és lemezkommentárokat készíteni. Ehhez, illetve a további zavartalan működésünkhöz szükségünk van a támogatásotokra. Az alábbi gombra kattintva küldhetsz nekünk egyszeri, vagy rendszeres adományt a PayPalen keresztül.

A 2017-es Kikeltető talán a legjobb mezőnyünk volt valaha. Ott kezdte az Analog Balaton, a TPSRPRT, a Fat & Cute és a mai premierezőnk is, a The Swamp Creatures. A fiúk nem vitték túlzásba a zenéik kiadását, inkább az élő fellépésekre koncentráltak, úgyhogy a Sequence még csak a második kislemezük, de jobb később, mint soha!

Az kiadványon három dal kapott helyet összesen 12 percben, első a már januárban megjelent ‘Sacrifice‘. Ha valaki esetleg elfelejtette volna, hogy milyen zenét játszanak a mocsaras srácok, itt szerencsére gyorsan emlékeztetnek mindenkit. Finom riffek, végtelen torzítás.

A második dal a ‘Nothing ever looked so clear‘ címet kapta és Galántai Zsolt énekes-gitáros ezen a dalon már énekel is! A szám egy remek groove-val kezdődik, talán ez lett a legtáncolhatóbb a három tétel közül. A záró és egyben leghosszabb szám az ‘Interstellar neighbourhood‘ és ennél érzem talán a legjobban azt a hangulatot amit akkor szoktam, amikor élőben látom a Swamp Creaturest. Nagyon szép íve van és végig húz magával.

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

PLAYLISTEK