Budapesti mocsári pszichedélia
október 18, 2017

A The Swamp Creatures zenéjének jelen hangzása saját bevallásuk szerint a közelmúlt határozottabb hozzáállású zenekari próbáinak eredménye. Egyelőre még nem jelent meg komolyabb mennyiségű hanganyaguk, viszont koncerteken már el lehetett csípni őket a Dürer kertben, a GMK-ban és a Fészek Kulturális Központban is.

Stílusukat „pszichedelikus mocsári rocknak” nevezik, ami helytálló megfogalmazás. Az alapvetően a 70’-es években gyökerező hangzásvilágukat modernebb, sötét, iszapos környezetbe helyezik át. A Kikeltetőre beadott számuk nem csak hangzásvilágban érdekes, hanem a mögötte álló elképzelés is az. Egy másik dimenzión belüli mocsárba csöppenünk, ahol érezzük a zenén keresztül az élőlényeket és az élet apró történéseit.

A mocsár főgonosza Yamada, akinek közeledtét egy ezüstös villám jelzi, éppen ezért ‘Silver Lightning’ a szám címe. Az eredetileg instrumentális track-et énekhanggal is ellátták, ami óriási pluszt ad hozzá, viszont az intro rész időtartalmán még lenne mit faragni. A későbbiekben várható bemutatkozó lemezüket is a „mocsári” koncepció jegyében tervezik kiadni.