Simulj bele az őszi nihilbe a Sun-Rot új trackjével
szeptember 20, 2022

Új single-t dobott ki a tavalyi Kikeltető shortlistjén is helyet kapó Sun-Rot. A nemrég megjelent ‘Afterlife’ amúgy a legújabb albumuk első előfutára, a lemezt pedig majd nálunk hallhatjátok először, szóval érdemes résen lenni.

a Sun-Rot a Kikeltető ráadás klubestjén a Gólyában

Első körben azt érdemes leszögezni a Sun-Rottal kapcsolatban, hogy most ért össze igazán a banda, érezhetően egymásra hangolódtak, ami csodásan belesimult a zenéjükbe is. Eddig is csíptük őket, de most az ‘Afterlife’-ban igazán érződik, hogy összecsiszolódtak, harmóniában van egymással az összes hangszer, énekesük pedig még jobban elrepít minket ebbe a szörfös, szálldogálós, mégis zúzós gitárszólókkal megspékelt egyvelegbe.

A szöveg még mindig nagyon frankó, az érthetőséget, illetve annak a hiányát pedig a punkos-beletörődős stílusjegyek megtartásának tudjuk be. A gitár szekció öt csillagos, a dal lüktetése is hibátlan, eltalálták, hogy mikor kell leültetni a ritmust, majd ezt hogyan kell nihilben visszaépíteni úgy, hogy még pont elkapjon minket a hangulat, de ne legyen túlhúzva.

A számot az őszi időjáráshoz ajánljuk, tökéletesen működnek együtt, teszteltük.

Ha élőben is szeretnétek őket lecsekkolni, akkor szeptember 28-án látogassatok el a Dürer-Kertbe, ugyanis tele lesz a hely csupa jó emberrel. A Boogie Garden eseményt az ART. és a Dürer szervezi, melynek keretén belül megnézhetitek fotósunk, Komróczki Dia és Bertók Kriszti fotókiállítását, majd nyolctól meghallgathatjátok az In Medias Rexet, a Sun-Rot-ot és a szintén Kikeltetős Aviary-t is.

Itt pedig meg tudjátok őket hallgatni Spotifyon is.