#vodkajagerredbull #sound #yolo
július 13, 2014

Napsütésben minden jobb, így van ez a Balaton Soundon is. Bár egy kicsit el is pilledtem a hirtelen jött hőségtől, azért csak belefért szombaton pár koncert, meg néhány jópofaság Zamárdiban.

14662276143_eef7d9d7bb_k

Tegnap, miután megtaláltuk a legjobb éttermet Zamárdiban, és csoportosan kajakómáig zabáltuk magunkat, az Irie Maffia koncertjére mentünk be. A kocert előtti warm-up, Nara meglepően jó zenéket pakolt, de a Nagyszínpad délutáni fénypontja akkor is az egyetlen magyar fellépő koncertje volt, ahol egy teljesen új dalt is játszottak a nemrég a VOLT Fesztiválon bemutatott ‘Tisztelet’, az új lemez számai, és a régi nagy slágerek, mint például a ‘Jah Watching’ és a ‘Baszd fel a kéket’ mellett. Ez a kettő egyébként ebben a sorrendben egymás után volt, hogy aztán egy ‘Hands In The Air’rel zárják a visszaszám előtti blokkot, ez a kombó így elég jól sikerült szerintem. Sőt, merem azt mondani, hogy egyrészt ez volt a Sound eddigi legjobb koncertje, másrészt pedig a legjobb idei fesztiválos Irie Maffia buli, amin voltam.

Ezután kijöttem, és már csak Wiz Khalifára értem vissza, aki egy elég jó bulit tartott a Nagyszínpad szombati headlinereként, aztán egy Goldsprint futam (amelyet megint megnyertem) után átmentem Diplora.

14642365295_608e42f89e_k

Egyre több kedves emberrel sikerül összefutnom, egész jót beszélgettem pár belga lánnyal meg egy brit sráccal, ugyanakkor az agyhalottnak tűnő, a kötelezőnek tűnő ééé-óóó csatakiáltást skandáló zombikból is mintha egyre több lenne. Este 11 körül valaki például szétverte a sajtósoknak fenntartott csomagmegőrzőt, és csak a szerencsén múlott, hogy egy barátom ki tudta menekíteni az értéktárgyainkat belőle.

Talán a hirtelen jött hőség, talán a hétvége miatt, vagy az élelmesebbeket érintő, eszméletlen mennyiségű összepoharazott ingyenpénz hatására a kilétnek egészen új formáit tapasztaltam meg a fesztiválozók részéről. Egyszer egy pultnál mellettem egy srác kikért egy #vodkajagerredbull mixet háromezerötért, amit már az áldatlan állapotok között dolgozó pultos is nehezen emésztett meg. Ha valaki ki meri próbálni a koktélt, írja meg, milyen volt!

Bár az volt a tervem, hogy megvárom a napfelkeltét, egyrészt mert szép, másrészt meg mert eddig minden este bedőltem a sátramba éjfél, egy körül, ezt ma sem sikerült megvalósítani. Ebből maradtam ki:

10488178_10203604607328448_161885845897809263_n

Na mindegy, talán majd ma hajnalban. De addig még lesz Rita Ora és Azealia Banks is, részletes programajánlót itt találtok, ahonnan a naplementés kép is származik. Yolo.