„Több impulzus ért minket az elmúlt egy évben, mint valaha”
május 16, 2018

Végignézve a kortárs magyar hip-hop piacon, azt tapasztalhatja az egyszeri zenekedvelő, hogy egyre több a kiemelkedő szöveg, a stílusos hang és a kifinomult beat. A Slow Village formációjára mindegyik kitétel igaz, a jó két éve már a pesti klubéletben forgó srácokat pedig el is hívtuk a pénteki KERET Szülihatra. Gyors interjúnkban Gergály Norbert alias Goulasch homályosan ugyan, de előrevetíti a rövid távú terveiket, a kérdések közt pedig megbújik az egy hónapja, Orizával közösen szerzett trekkjük, s a hozzá készült klip.

Milyen vendégszereplők várhatóak a szülinapi bulinkon? Elárultok egy-két közreműködőt? 

A Bálint, a Norbert, a Dénes és a Mihály mindenképp jelen lesznek. A  vendégszereplők helyett pedig elnyomunk pár frissen sütött  dalt, az jó? Persze, mivel ez egy születésnap, történhetnek random meglepetések, spontán megőrülések, és egyéb kiszámíthatatlan dolgok… az esetek nagy többségében nem igazán szeretünk kimaradni ezekből.  

Mikor jön ki az új albumotok, és miben fog újat nyújtani az eddigi megjelenéseitekhez képest – zeneileg, vagy épp témákat tekintve? 

Még szeretnénk a nagy kánikula előtt kiadni egy EP-t, mert rohadt meleg van a stúdióban és addigra be kéne fejezni. Komolyra fordítva a  szót, annyit elárulhatunk, hogy nemsokára érkezik, és ebben az évben még nem kizárt, hogy megjelenik még egy nagyobb anyag is. Az elmúlt időszakban nagyon sokat melóztunk zenéken és azon kívül. Featelgettünk csapatostul, külön-külön, nekiálltunk az egyéb zenei ötleteinket nevelgetni. Ezek a párhuzamos projektek nyilvánvalóan kölcsönhatásban vannak egymással, így a zene maradt prioritásban. Nem akarunk semmit és senkit katonasorba állítani, az első lemez sem így született meg.

Nem instant oldódó vírus-slágereket szeretnénk gyártani, hanem a lehetőségeinkhez és képességeinkhez mérten a legtöbbet kihozni magunkból.

A következő anyagokról sok mindent azért nem akarunk elárulni, de az biztos, hogy több impulzus ért minket az elmúlt egy évben, mint valaha. ez nyilván magával hoz rengeteg mindent, de ez az album is arról fog szólni, mint az előző és remélhetőleg majd az összes: nagyon szeretünk együtt rappelni, és nagyon próbálkozunk jó hip-hop zenét csinálni (na jó, egy picit azért koszosabb lesz, na 😉).

A színtérrel közelebbi viszonyban levő arcok azt pedzegetik egy ideje, hogy néhány más együttes mellett ti vagytok azok, akik az AKPH árnyékából új színt és minőséget visznek a hazai hip-hop/rap kultúrába. Hogy álltok ezekkel a véleményekkel? Zavaró, vagy épp motivál titeket? 

Elsősorban eléggé zavarba ejtő és megtisztelő. Mindannyiunkra nagy hatással volt az Akkezdet Phiai formáció, és ezzel nem is tudnánk mit kezdeni, hiszen az elmúlt 15 év egyik legmeghatározóbb együttállásáról beszélünk, de emellett meg kell említenünk a Mekvárt Szleng albumokat, amik szintén rongyosra lettek hallgatva sok más egyéb mellett. Tényleg megtisztelő amikor ezt mondják, de találkoztunk már olyan megfogalmazással is, hogy „Mit szóltok ahhoz, hogy sokak szerint ti vagytok az új AKPH?” Ezzel nem igazán tudunk mit kezdeni, nem is érezzük ezt, és válaszolni is nagyon nehéz rá. Mi csak négy ránézésre teljesen különböző srác vagyunk, a mostani, a jelenlegi Slow Village. 

+1 Ki a kedvencetek a Keret szülihat line-upjából?  

Az Analog Balaton eléggé horzsol.