Vizuális túladagolás és koncertélmény a Siketfajd első klipjében
május 27, 2020

10 év létezés után, fennállásuk óta először, klippel jelentkezik a Siketfajd. Az ‘Ngu’ című dalhoz készült videó egy korszak lezárása és egy új korszak kezdete is egyben. Makovecz Dániel, az együttes énekese, távozott a zenekarból, ebben a dalban viszont még ő énekel, így a klip a közös munka méltó lezárása is.

A videót a bandával koncerteken már eddig is rendszeresen együttműködő, Lakatos Lucát és Markos Viktort takaró Pneuma vizuál készítette.

A zenekar tagjai elmondták, hogy mivel az alkotás egy teljes koncert képi anyagából készült, Viktor nem akart és nem is tudott összefüggő történetet kreálni a felvételekből, poénos vizuális túladagolásnak szánták inkább.

„Egy csomó Siketfajd számmal az van, hogy meghallgattam és kb. beugrott valami, hogy mit kéne vizuálban csinálni hozzá. A ‘Karnevál után’ szövege pl. olyan, mintha az ember a Last days of Tényeken szörfözne, a ‘Kiállítás’ képeitől meg valamiért Vikidál Gyulát láttam a szemeim előtt. A ‘Hurka’-ról pl. egy hurka ugrott be, a ‘Kutyafutta’-ról egy kutya. Khm. A ‘Ngu’-val viszont egészen eddig valójában küzdöttem – valószínűleg azért, mert nem hallgattam meg elég figyelmesen. Ezen a koncerten, ahol a felvétel készült, a következőket írtuk be a doksinkba: ‘Ngu – egyrészt végtelenségig guglifordítás VIKTOR + nancy szókeresős cuccuja + rubik kockára betűket ragasztunk LUCA’. Mostantól, hogy elkészült a videó, végre ez a szám is a helyére került”

– mesélte a klip készítésének hátteréről Viktor.

Az eredeti felállást búcsúztató, idén tavaszra a Toldiba tervezett koncert a vírushelyzet miatt sajnos elmaradt, de mindenképpen pótolni szeretnék. Már az új felállással ugyan, de élőben legkorábban remélhetőleg a Fishing on Orfűn hallhatjátok a Siketfajdot először.