Sellők után vágyakozó feleség és avantgárd pszichedélia
június 18, 2021

Harmadik dalát mutatja be a közönségnek a Light Be The Sea holland-magyar szerelemprojektje – a friss szerzemény a ‘Chelsea Is A Mermaid And She’s Soaking In’ címet viseli.

Ezzel a szuggesztív zenei tétellel a zenekar az ősszel érkező debütáló albumuk zenei sokszínűségét vetíti elő, mivel a dalban szitár, egzotikus ütőshangszerek, bűvös énekharmóniák és gitárdallamok csendülnek fel hipnotikus repetitívséggel. Akárcsak a tengernél, minél tovább hallgatjuk a „morajlását”, annál jobban magához vonz és kibomlik előttünk, közben pedig egy női elme rejtett titkaiba és fantáziáiba kaphatunk betekintést.

„A videó egy tipikus karanténlenyomat, melyet egy esős holland estén forgattunk a nappalinkban. Már meg volt beszélve egy konkrét stábbal is a munka, viszont annyira hitelesnek éreztük a ‘főpróbát’, hogy úgy döntöttünk, hogy ez lesz a vizuális körítése a dalnak.

A zenénkkel maximálisan kitárulkozunk a közönségnek, és nem félünk megmutatni és kikarakterizálni egy-egy valós eseményt a kapcsolatunkban, vagy olyan szerepjátékokba csöppenni, melyekben abszolút kibontakozhat a személyiségünk. Ebben az esetben egy boldogtalan, gazdag házaspár nyáresti vacsoráját adtuk elő közösen. Na és mi jár mindeközben a feleség fejében?”

A Light By The Sea 2020 nyarán született meg Baumann Eszter Anna és Davy Knobel szívében. Elmondásuk szerint az egész egy egyáltalán nem tervezett, de annál sorsszerűbb zenei utazás, ami a lehető legjobbkor húzta ki őket a vírushelyzet nihiljéből.

„A Light By The Sea jelenti számunkra a reményt ebben az elképesztően nehéz időszakban, minden hangjegye egy kristálytiszta érzés lenyomata: a szerelmünk egymás iránt és a zene iránt” – meséli Eszter.

A páros célja, hogy felélesszék az „elfelejtett hangzást”, amely olyan számukra inspiráló előadók védjegye, mint a Dead Can Dance, U2, a The Brian Jonestown Massacre, Phil Collins, a Clannad, a Fleetwood Mac és a The Dandy Warhols. Zenei boszorkánykonyhájuk alapanyagai ennek megfelelően főként a rock, az avantgárd és a folk hangzás elemeiből kerülnek ki, vegyítve egy kis poppal és keleti „fűszerekkel”.

„A hónapok alatt három albumnyi dalt írtunk meg közösen, és amikor meghallottuk, hogy mire vagyunk képesek egy profi producer, Eddy Bopp segítségével a stúdióban, nem volt kérdés a számunkra, hogy komolyan vegyük, amit csinálunk.”

  • A zenekar a pandémia ellenére pozitívan áll hozzá a jövőhöz, beleértve a koncertezést is. Már bejelentettek pár holland dátumot, és természetesen Budapestet se szeretnék kihagyni. Ígéretük szerint hamarosan konkrét helyszínnel és dátummal jelentkeznek!